Zelf je verzuimverzekering berekenen en afsluiten

Het loon doorbetalen van personeelsleden die ziek zijn, kan een behoorlijke kostenpost zijn. Gelukkig kan je met het Polisselect Verzuim Totaalpakket hiervoor betaalbaar verzekeren. Maak snel zelf een berekening en dien je aanvraag vandaag in.

Start nu je aanvraag Start nu je aanvraag
Verzuim totaalpakket Polisselect Nederland

Waarom kies je voor het Polisselect
Verzuim Totaalpakket? 

Als ondernemer ben je vast op zoek naar een verzuimverzekering die betaalbaar is en ook gemakkelijk aan te vragen is. Daarnaast maak je zelf graag keuzes over de verschillende dekkingen van jouw ideale ziekteverzuimverzekering. Toch nog wat hulp nodig? De helpdesk van Polisselect / Advies en Kies staat voor je klaar (0527 630 900).

Bereken nu je premie
Polisselect Nederland

Unieke dekking! De ondernemer(s) meeverzekeren op de ziekteverzuimverzekering.

Mag de ondernemer zelf ook verzekerd worden op de ziekteverzuimverzekering? Ja en dat kan en zelfs zonder medische waarborgen! De ondernemer is maximaal 24 maanden verzekerd bij arbeidsongeschiktheid. Daarbij kan worden gekozen voor vaste bedragen van € 30.000,- of € 45.000,- Binnenkort zal ook een verzekerd bedrag van € 60.000,- tot de mogelijkheden behoren.

Welke ondernemers mogen meeverzekerd worden op de verzuimverzekering?

Elk type ondernemer: DGA, VOF of maatschap vennoot en eenmanszaak kan in aanmerking komen voor deze arbeidsongeschiktheidsdekking. Er is daarbij slechts één eis: De minimale jaarloonsom van de te verzekeren werknemers is €100.000,-

Vraag nu je Verzuimpakket aan

In het kort deze arbeidsongeschiktheidsdekking voor ondernemer(s):

Wachttijd / eigen risico (incubatie) periode

6 weken

Maximale uitkeringsduur 

24 maanden

Verzekerde bedragen

€ 30.000,- of € 45.000,- of € 60.000,-

Arbeidsongeschiktheidsdekking

Passende arbeid

Reïntegratie

Arbodienst volgend

Medische waarborgen

Geen medische selectie

Uitgesloten

Psychische aandoeningen

Eindleeftijd dekking

AOW leeftijd

* Overige dekkingen: De arbeidsongeschiktheidsdekking voor ondernemers, volgt zoveel mogelijk dezelfde (gekozen) dekking voor het personeel en de bijbehorende voorwaarden van de verzekeraar.

Polisselect Verzuim Totaalpakket
zelf afsluiten of advies op maat?

Verzuim Totaalpakket

Doe-Het-Zelf

Verzuimpakket Totaal Polisselect NL

Zelfstandig keuzes maken en snel een verzuimverzekering afsluiten? Dit pakket is een prima keuze! Meer info.

Eenmalige bemiddelingskosten: € 195,-
Service Contract: € 4,95 per maand

Vraag nu aan

Verzuim

Ontzorg+

Doosje Ontzorg +

Ben jij op zoek naar een passende verzuimverzekering en wil je graag advies op maat?
 Ontdek de voordelen dit pakket.

Eenmalige bemiddelingskosten: € 1050,-
Service Contract: € 15,00 per maand

Vraag nu aan

Veelgestelde vragen over een Verzuimverzekering.

Het is voor een werkgever niet verplicht om een verzuimverzekering af te sluiten maar wel erg verstandig. De loonkosten van ziek personeel kunnen behoorlijk oplopen. Je bent namelijk als werkgever in de eerste 2 jaar van ziekte verplicht om het loon van personeel door te betalen. De werkgever moet per jaar minstens 70% van het brutoloon betalen. In de meeste cao’s staat dat dit in het eerste jaar 100% is en in het tweede jaar 70%. Meer loon kan doorbetaald worden als hierover afspraken zijn gemaakt in de cao of in een arbeidsovereenkomst.

Het is binnenkort mogelijk om extra aanvullende WIA Hiaat dekkingen toe te voegen aan het Polisselect Verzuim Totaalpakket. Hierdoor zijn jouw medewerkers ook van een goed inkomen verzekerd wanneer ze langer dan 2 jaar arbeidsongeschikt zijn. Een prima middel om de secundaire arbeidsvoorwaarden naar een hoger niveau te tillen binnen jouw bedrijf. In veel CAO zijn dergelijke aanvullende WIA dekkingen overigens verplicht gesteld voor de werkgever. Controleer deze CAO verplichtingen en ook jouw model arbeidsovereenkomst op deze aanvullende WIA dekkingen. 

De verzekering wordt opgemaakt en uitgevoerd door APC Holland. Dit is een kleine Nederlandse verzekeraar die alleen werkt met en voor adviseurs. Voor de klanten van Polisselect Nederland / Advies en Kies heeft APC Holland een zeer betaalbare en gemakkelijke verzuimverzekering ontwikkeld; het Polisselect Verzuim Totaalpakket. Heb je vragen over deze verzekering? Neem dan altijd contact met Polisselect Nederland / Advies en Kies. Het is niet mogelijk om APC Holland hierover rechtsreeks te benaderen.

Stappenplan om jouw
verzuimverzekering aan te vragen.

KVK nummer van het bedrijf
– WHK beschikking van de belastingdienst / sectorcode van het bedrijf ( download een voorbeeld )
– Eventueel aangesloten CAO
– Jaarloonsom van alle medewerkers (SV jaarloon)
– Aantal medewerkers
– Datum indiensttreding eerste personeelslid
– Indien beschikbaar cijfers huidige arbodienst   

Begin met het het invullen van de (verzamelde) gevraagde basisgegevens en kies de gewenste dekkingen zoals:

– De eigen risicotermijn of wachttijd bij ziekte van een werknemer
– De dekkingspercentages voor het 1e jaar en 2e jaar. Bijvoorbeeld 100% van het loon doorbetalen (verzekeren) in het eerste jaar van ziekte en 70% van het loon in het tweede jaar van ziekte.
– Wel of geen werkgeverslasten mee te verzekeren?
– De ondernemer wel of niet meeverzekeren op ziekteverzuimverzekering voor arbeidsongeschiktheid (lees meer). 

Even wachten, want wij berekenen direct de premie voor je……

Tevreden met deze premie indicatie? Dan de laatste 2 stappen …. 

Vul de gevraagde contactgegevens in en voeg eventueel de verzuimcijfers van de afgelopen 3 jaren bij. Dien de aanvraag in.  

Na het indienen van je aanvraag, maken we in de meeste gevallen, razendsnel een verzuimofferte voor je. Waneer je deze per email akkoord geeft, zetten we de opdracht en de betaling voor je klaar in de Mijn Advies en Kies omgeving. Na de betaling van de opdracht, ontvang je spoedig de definitieve verzuimpolis en tevens de inloggegevens van de software van Verzuimapplicatie. 

Inclusief OZD arbo; de wel bereikbare arbodienst

Wanneer je het Polisselect Verzuim Totaalpakket aanvraag, regel je daarbij ook in één keer een dijk van een arbodienst. Dat is wel zo gemakkelijk. OZD arbo voert bij deze verzuimverzekering als vaste arbodienst de begeleiding uit van ziek personeel.

OZD Arbo

Wie is OZD arbodienst?

Gevestigd in Zwolle, maar landelijk werkend, is OZD Arbo jouw toegewijde arbodienst met een team van 10 professionals. Als ondernemers begrijpen we de uitdagingen van het midden- en kleinbedrijf als geen ander. Of het nu gaat om verzuim, vitaliteit of inzetbaarheid, wij staan klaar om praktische oplossingen te bieden.


Met onze diverse achtergronden hebben we een schat aan expertise in huis en kunnen we snel schakelen om aan al jouw behoeften te voldoen. En als we het antwoord niet meteen hebben, hebben we binnen ons uitgebreide netwerk altijd een geschikte professional paraat.


Bij OZD Arbo geloven we in persoonlijke aandacht. Daarom krijg je bij ons vaste aanspreekpunten die ook daadwerkelijk langskomen om samen aan tafel te zitten en de uitdagingen te bespreken. We werken snel en resultaatgericht, zonder ons te laten verstrikken in onnodige procedures.


Onze dienstverlening omvat alles wat je van een betrouwbare arbodienst mag verwachten: van het opstellen en onderhouden van RI&E tot casemanagement en ondersteuning bij arbeidsgerelateerde problemen. Sinds kort bieden we onze relaties ook de dienst aan van een vertrouwenspersoon. Daarnaast bieden we ook arbeidsdeskundige onderzoeken, tweede spoor begeleiding, burn-out programma’s, financiële ondersteuning voor medewerkers en nog veel meer.
Bij OZD Arbo zijn we transparant en eerlijk. Iedere factuur is gebaseerd op de daadwerkelijk geleverde diensten die we vooraf met je afspreken.


Neem gerust contact met ons op via 085-5803918 of stuur een e-mail naar info@ozdarbo.nl. Onze professionals staan klaar om je te helpen, met persoonlijke service en aandacht voor jouw specifieke situatie.

Download nu de brochure

VerzuimApplicatie, de gemakkelijkste verzuimsoftware

Je ontvangt als klant en werkgever bij het afsluiten van de verzuimverzekering, de handige software van Verzuimapplicatie. In deze software is het super eenvoudig om je verzuim van je medewerkers bij te houden. De software is daarnaast gekoppeld met jouw OZD arbodienst en de verzuimverzekeraar. Zo is iedereen snel op de hoogte en voorkom jij daarmee dubbelwerk.Is Verzuimapplicatie te koppelen aan een salarisadministratie? 


VerzuimApplicatie is tegen zeer bescheiden kosten, middels een API te koppelen aan iedere personeel- en salarispakket in Nederland.

Het ABC van een ziekteverzuimverzekering

Op deze pagina kun je het Kvk nummer van jouw bedrijf vinden

De Belastingdienst hanteert een classificatiesysteem om organisaties aan specifieke sectoren toe te wijzen, wat op zijn beurt van invloed is op de arbeidskosten voor werkgevers. De toewijzing aan een bepaalde sector bepaalt namelijk de hoogte van verschillende premies voor werknemersverzekeringen.

Op de aanmeldingsbeschikking als werkgever bij de Belastingdienst staat de sectorcode vermeld. Ook wordt de sector vermeld op de beschikking Gedifferentieerde Premie Werkhervattingskas, die werkgevers jaarlijks medio november / december ontvangen. 

Download een voorbeeld

De Werkhervattingskasbeschikking, kortweg Whk-beschikking genoemd, stelt de Whk-premie vast die Nederlandse werkgevers moeten afdragen voor de Werkhervattingskas. Deze premie dient ter financiering van uitkeringen voor zieke en arbeidsongeschikte werknemers.

Download een voorbeeld

Dit is een voorbeeld van een WHK beschikking.

Elk jaar vanaf rond december stuurt de Belastingdienst elke werkgever een beschikking met daarop de vermelde premies die de werkgever moet voldoen. 

Als je voor het eerst personeel aanneemt, moet je dat bij de belastingdienst melden met een formulier. Dan krijg je de gegevens die je nodig hebt om aangifte loonheffingen te doen.

Op de website over cao’s van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) kun jij zien of een cao algemeen verbindend is verklaard en voor welke periode dat geldt. Let op: Het is aan cao-partijen om de vraag te beantwoorden onder welke cao jij valt.

Je kan ook deze pagina van de kamer van Koophandel bekijken over CAO’s. 

Het sv-loon (sociale verzekeringsloon) is het loon waarover jij belastingen en sociale verzekeringspremies afdraagt. Het sv-loon omvat het brutoloon plus alle belastbare onderdelen van het loon. Voorbeelden van belastbare onderdelen zijn:
-vakantiegeld

 • eindejaarsuitkering
 • dertiende maand
 • ploegentoeslag
 • fiscale bijtelling voor privégebruik auto van de zaak
 • uitbetaald Individueel Keuzebudget

De volgende inkomstencomponenten maken geen onderdeel uit van het sv-loon:

 • pensioenpremie
 • onbelaste onkostenvergoeding
 • ontslagvergoeding

Het verzuimpercentage geeft aan hoe hoog het ziekteverzuim is binnen jouw bedrijf. Dit kan het actuele percentage zijn (op dit moment) of het gemiddelde verzuimpercentage over een bepaalde periode, zoals de afgelopen maand of de afgelopen drie jaar. 

Het berekenen van jouw verzuimpercentage is simpel. Voor deze berekening moet je twee dingen weten:

 • Het aantal werknemers dat ziek is.
 • Het totale aantal actieve werknemers in je bedrijf.

Je deelt het aantal zieke werknemers door het totaal aantal werknemers en vermenigvuldigt dit met 100. En voilà: je verzuimpercentage. Dit is de meest eenvoudige methode.

Een eigen risicotermijn bij een verzuimverzekering is de periode waarin jij als werkgever het loon van een zieke werknemer betaalt voordat de verzekering begint uit te keren. Tijdens deze eigen risicotermijn draagt de werkgever de financiële verantwoordelijkheid voor het loon van de zieke werknemer.

De duur van de eigen risicotermijn kan variëren en wordt bepaald bij het afsluiten van de verzuimverzekering. Dit kan bijvoorbeeld een periode zijn van twee weken tot 26 weken. Dit afhankelijk van de wensen van jou als werkgever.

Het instellen van een eigen risicotermijn heeft invloed op de premie van de verzuimverzekering. Over het algemeen geldt: hoe langer de eigen risicotermijn, hoe lager de premie. Dit omdat de werkgever zelf een deel van de financiële last draagt gedurende deze periode.

Kortom, een eigen risicotermijn bij een verzuimverzekering is de periode waarin de werkgever zelf het loon van een zieke werknemer betaalt voordat de verzekering uitkeert, en het biedt werkgevers de mogelijkheid om de kosten en risico’s van verzuimbeheer op een effectieve manier te beheren.

Je kan kiezen uit de volgende eigen risicoperiodes:
2, 4, 6, 13 of 26 weken wachttijd (eigen risico) 

Voorbeelden:
13 weken eigen risicoperiode is: 13 x 5 hele werkdagen is een totaal 65 dagen eigen risico.
2 weken weken eigen risico is: 2 x 5 werkdagen is een totaal van 10 werkdagen eigen risico.  

Een dekkingspercentage bij een verzuimverzekering geeft aan welk percentage van het loon van een zieke werknemer wordt gedekt door de verzekering tijdens de periode van arbeidsongeschiktheid.

Stel dat je kiest voor een dekkingspercentage van 70%. Dit betekent dat de verzekering 70% van het bruto loon van de zieke werknemer zal uitkeren gedurende de periode van arbeidsongeschiktheid. Het resterende deel van het loon, in dit geval 30%, zal je zelf als werkgever moeten blijven betalen.

Een hoger dekkingspercentage betekent over het algemeen dat de verzekering een groter deel van het loon dekt, maar zal ook resulteren in een wat hogere premie voor de werkgever.

Tip: Kijk eens welk deel van het loon je dient te betalen bij ziekte van een personeelslid in het arbeidscontract en/of CAO. 

Werkgeverslasten zijn de kosten die een werkgever moet dragen bovenop het bruto loon van een werknemer. Deze kosten worden betaald door de werkgever en zijn bedoeld om de werkgeversverplichtingen te dekken die voortvloeien uit het hebben van personeel en het aanbieden van arbeidsvoorwaarden. Werkgeverslasten omvatten verschillende componenten, waaronder:

Sociale premies: Dit zijn premies die de werkgever moet betalen voor sociale verzekeringen, zoals de premies voor de sociale zekerheid, werknemersverzekeringen (WW, WIA, ZW) en de premies voor de volksverzekeringen (AOW, ANW).

Pensioenbijdragen: Werkgevers zijn vaak verplicht om bij te dragen aan het pensioenfonds van hun werknemers. Deze bijdragen kunnen verschillen afhankelijk van het type pensioenregeling dat wordt aangeboden.

Ziektekostenverzekering: Werkgevers kunnen ervoor kiezen om bij te dragen aan de ziektekostenverzekering van hun werknemers, waarbij ze een deel van de premies betalen.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering: Sommige werkgevers kiezen ervoor om een arbeidsongeschiktheidsverzekering aan te bieden aan hun werknemers, waarbij ze een deel of alle premies betalen.

Vakantiegeld en vakantiedagen: Werkgevers zijn verplicht om vakantiegeld te betalen aan hun werknemers, meestal in de vorm van een extra maandsalaris. Daarnaast dragen ze de kosten van vakantiedagen die werknemers opnemen.

Overige kosten: Dit omvat andere werkgeversverplichtingen zoals kosten voor opleiding en training, kosten voor arbeidsongevallenverzekeringen, en eventuele andere voordelen die de werkgever aanbiedt aan de werknemers.

Het is belangrijk voor werkgevers om zich bewust te zijn van de werkgeverslasten, omdat deze een aanzienlijke impact kunnen hebben op de totale loonkosten van een werknemer.

Belangrijke documenten en downloads apc holland

Download de Brochure.

Wil jij graag meer informatie over de de verzuim verzekering van apc holland. Download dan nu de gratis brochure, verzekeringskaart of neem vrijblijvend contact met ons op.

Download de brochure Download de Movir brochure
Brochure verzuim totaal

Kom in contact met Polisselect Nederland.

Wij vinden het belangrijk dat onze dienstverlening voor iedereen bereikbaar en toegankelijk is. Naar wens of op aanvraag bieden we jou graag een verzuimverzekering op maat aan. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of heb je een vraag of opmerking? Neem gerust contact met ons op. We staan je graag te woord!

  Polisselect Nederland

  Over ons

  Contact opnemen

  Liever direct contact met een adviseur? Je kunt ons altijd bellen, mailen of ons contactformulier invullen.Onze specialisten van Advies en Kies helpen je graag verder.

  Registratie AFM
  Advies en Kies B.V. is ingeschreven bij de Autoriteit Financiële Markten onder vergunningnummer: 12046769.

  Klachten?
  Mocht u menen dat wij niet adequaat op uw klacht hebben gereageerd, dan kunt u zich wenden tot: Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD) Postbus 93257, 2509 AG Den Haag Telefoon: 070 - 333 8 999 Ons kantoor is bij het KiFiD aangesloten onder nummer: 300.017402

  Polisselect NL is een website van Advies en Kies B.V.

  Kantoor Emmeloord
  Ecu 41, 8305 BA, Tel. 0527 - 630 900

  Kantoor Zwolle ( alleen op afspraak )
  Grote Voort 5, 8041 AM, Tel. 085 - 021 24 00

  Kantoor Dronten
  Het Spaarne 37, 8253 PE, Tel. 0321 - 386 620

  KvK: 74787675