Aangenaam kennis te maken: wij zijn Polisselect Nederland.

Of je nu kiest voor een AOV, een beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, een overlijdensrisico– of een privé woonverzekeringspakket. Polisselect Nederland is de snelste en gemakkelijkste weg om helemaal zelf een premie te berekenen en vervolgens een verzekering af te sluiten. Wij bieden jou flink wat te kiezen, werken samen met verschillende grote maatschappijen en bruisen van de creativiteit. De komende tijd zal ons aanbod steeds verder uitbreiden. Blijf ons dus vooral volgen!

Maak kennis met de oprichters.

Polisselect Nederland is een initiatief van Advies en Kies b.v., een onafhankelijk assurantiekantoor met een team van specialisten. Wij zijn al jaren actief in de verzekeringsmarkt en adviseren en bemiddelen in verzekeringen van verschillende verzekeraars. In 2021 was Advies en Kies winnaar van de VVP Award in de provincie Flevoland voor beste advieskantoor. We schopten het zelfs tot de landelijke halve finale van het beste advieskantoor van Nederland! Een prestatie waar we nog steeds erg trots op zijn.

Maak kennis met het team van Advies en Kies
Pand Polisselect Nederland

Je vindt ons op de Ecu 41, 8305 BA in Emmeloord

Aan ons digitale roer staan Mark, Niels en Arjan.
Zij leggen je graag uit hoe wij werken.

Arjan van der Korst
Arjan van der Korst

Wel of geen advies, aan jou de keuze”.

“Advies en Kies is als initiatiefnemer, ook de eigenaar van Polisselect Nederland. Onze bedrijfsnaam omschrijft het verschil in werkwijze. Binnen Advies en Kies adviseren wij, waarna jij kiest wat bij jou past. Daarbij is het aan ons om een geschikte verzekering voor jou te selecteren. Bij Polisselect Nederland bepaal jij juist helemaal zelf welke verzekering en welke dekking jij kiest.
Door deze unieke keuze tussen wel of geen advies, valt jouw verzekering altijd in onze portefeuille. Wanneer je later hulp nodig hebt, zoals bij schade, dan vindt je ons als onafhankelijk intermediair, aan jouw zijde. Een wel zo geruststellend gedachte.

“Zelf direct een verzekering afsluiten”.

“De afgelopen jaren kregen wij steeds vaker de vraag van klanten of zij ook zelf, maar via ons, een verzekering konden aanvragen. Steeds meer automatiseringsoplossingen bieden inmiddels de mogelijkheid aan om zonder advies, zelf een verzekering af te sluiten. Execution only noem je dat. Wanneer je een goed beeld hebt van jouw financiële situatie, wensen en bijbehorende risico’s, kan dit een prima oplossing zijn. Op Polisselect Nederland vind je vanaf nu altijd de originele rekentool van de verzekeraar. Zo weet je zeker dat de uitkomst van jouw verzekeringsaanvraag klopt.”

Mark
Mark Hogendorf
Niels Dubbeldam

“Wij maken het verschil”.

“De combinatie Advies en Kies met Polisselect Nederland maakt ons een sterke partner in de verzekeringsmarkt. Natuurlijk bestaat er soms ook de optie om rechtstreeks bij een verzekeraar af te sluiten. Echter, wij dienen alleen jouw belang. In het geval van een meningsverschil of bij schade staan wij maar aan één kant en dat is jouw kant. Jij bent immers onze klant.  Dat is een wezenlijk verschil tussen ons initiatief Polisselect Nederland en rechtsreeks zaken doen met een verzekeraar. Wij zijn goed bereikbaar en komen op voor jouw belangen. 

Waarom verzekeren via Polisselect Nederland?

Bij twijfel niet oversteken.

Zelf een verzekering kunnen berekenen, selecteren en aanvragen vinden sommigen erg prettig. Speciaal daarvoor hebben wij Polisselect Nederland opgericht. Wanneer je veel kennis en ervaring omtrent het afsluiten van een verzekering hebt, is dit wellicht voor jou een prima oplossing. Heb je dat niet, wens je graag meer informatie of twijfel je over een verzekeringsaanvraag? Neem dan contact op met Advies en Kies. Onze verzekeringsadviseurs staan voor jou klaar.

Neem contact op met Advies en Kies

* Let op! Wij kunnen nooit garanderen dat de verzekeringsaanvraag die jij zelf indient, ook passend is bij jouw situatie. Via Polisselect Nederland sla je het component advies over.

Unieke omruilgarantie tijdens het
aanvragen van een verzekering.

Voor het afsluiten van een verzekering via Polisselect Nederland hebben wij, om het overzichtelijk te houden, een beperkte productlijn van de aangesloten verzekeraars voor jou klaargezet. Ben je begonnen met het zelf berekenen, selecteren en afsluiten van een verzekering, maar kom je er niet uit? Of wens je toch meer ondersteuning? Geen paniek! Wanneer je ons een seintje geeft, maken we er alsnog tegen een meerprijs een adviestraject op maat van.* 

Vraag om advies van Advies en Kies

* Let op! Deze omruilgarantie geldt alleen wanneer jouw verzekeringsaanvraag nog niet tot een definitieve polis is gekomen.

Ga goed voorbereid aan de slag.

Voor sommige complexe producten, zoals bijvoorbeeld een arbeidsongeschiktheidsverzekering, hanteren verzekeraars een Kennis- en Ervaringstoets (KET). De KET is door de AFM (Autoriteit Financiële Markten) verplicht gesteld om zeker te weten dat jij over de juiste kennis en ervaring beschikt om zelf een verzekering af te sluiten. Voor deze belangrijke toets heb je maar één poging om te slagen. De toets is niet om je te plagen, maar juist om je vooruit te helpen. De inhoud van de toets is bovendien per maatschappij verschillend en wordt door de verzekeraar samen met financieel adviseurs uit de praktijk samengesteld.

Op onze verschillende verzekeringspagina’s vind je alle informatie, definities van verzekeringstermen en de brochure van de door jou uitgekozen verzekeraar terug. Wanneer je deze doorneemt ga je goed voorbereid aan de slag met de KET. Als je slaagt, kun je verder met het afronden van jouw verzekeringsaanvraag. Slaag je niet? Dan is het helaas onmogelijk om een verzekering via Polisselect Nederland af te sluiten. Uiteraard helpen wij je ook in dat geval via Advies en Kies graag op weg. 

Neem contact op met Advies en Kies

Veel gestelde vragen over Polisselect Nederland.

Advies en Kies b.v. is een onafhankelijk assurantiekantoor met een team van specialisten. Als oprichter van Polisselect Nederland zijn wij al jaren actief in de verzekeringsmarkt. Wij adviseren en bemiddelen in verzekeringen bij verschillende verzekeraars. Meer weten over Advies en Kies? We vertellen je graag alles over onze dienstverlening!

De naam Advies en Kies omschrijft al het verschil én onze werkwijze. Wij adviseren, waarna jij kiest wat bij jou past. Daarbij is het aan ons om een geschikte verzekering voor jou te selecteren. De afgelopen jaren merkten wij echter op dat veel mensen (ondernemer of niet) graag zelf een verzekering afsluiten. Met Polisselect Nederland bieden wij beiden mogelijkheden aan onder één dak. Het verschil zit dus in het component advies. Bij Polisselect Nederland krijg je geen advies en neem je zelf beslissingen over jouw verzekeringen en de bijbehorende dekkingen. Je berekent zelf de gewenste premie van jouw verzekering en sluit deze vervolgens ook zelf makkelijk af.

Jazeker! Dat is nu juist het voordeel van de combinatie Advies en Kies en Polisselect Nederland. Bij ons is het aan jou waar jij voor kiest bij het afsluiten van een verzekering. Helemaal zelf en zonder advies, of juist met behulp van een adviseur en dus mét advies?


Wil je liever geholpen worden door een adviseur om vanuit het juiste beeld een beslissing te nemen over de af te sluiten verzekering? Dan kun je er voor kiezen om contact op te nemen met Advies en Kies. Sterker nog: door onze unieke omruilgarantie is dit zelfs mogelijk wanneer je al gestart bent met een verzekeringsaanvraag via Polisselect Nederland, maar er niet uitkomt.* Wij maken vervolgens samen met jou afspraken over hoe we je verder kunnen helpen.

* Let op! Deze omruilgarantie geldt alleen wanneer jouw verzekeringsaanvraag nog niet tot een definitieve polis is gekomen.

Op alle polissen die je via Polisselect Nederland sluit, vind je de contactgegevens van Advies en Kies b.v. als bemiddelaar. Op alle diensten die worden aangeboden via Polisselect Nederland zijn de Algemene Voorwaarden van Advies en Kies b.v. van toepassing.

Polisselect Nederland is de snelste en gemakkelijkste weg om in slechts een paar simpele stappen zelf een verzekering af te sluiten. Op Polisselect Nederland vind je bovendien altijd de originele rekentool van de aangesloten verzekeraars. Zo weet je zeker dat de uitkomst van jouw verzekeringsaanvraag altijd klopt. Kies je voorafgaand of gaandeweg toch liever voor begeleiding en persoonlijk advies van een verzekeringsspecialist? Dan ben je bij Advies en Kies aan het juiste adres.

Naast het feit dat de verzekeringsadviseurs van Advies en Kies ruime ervaring met het afsluiten van diverse verzekeringen hebben, kunnen zij jou ook uitleggen waarom je het beste voor welke oplossing kunt kiezen, begeleiden ze jou bij de juiste keuze en kunnen zij het verzekeringsadvies onderbouwen. Dat levert jou veel service en gemak op. Bovendien kun je hen vragen om een marktvergelijking uit te voeren wanneer je dat wenst. Het nadeel? Het afsluiten van een verzekering is duurder en duurt langer. Het gehele traject kost namelijk meer tijd omdat we als adviseur een heel dossier aan moeten leggen. We moeten alle benodigde stukken van jou aangeleverd krijgen, de informatie inventariseren, analyseren en uitschrijven tot een voor jou passend advies. Kortom: dat kost meer tijd dan execution only, waarin jij dit zelf doet.

Bij het zelf afsluiten van een verzekering zonder advies staat voor velen met stipt op één het prijsvoordeel. Feit blijft namelijk dat deze optie goedkoper is dan het afsluiten van een verzekering via een adviestraject. Daarnaast verloopt het traject sneller en is er veelal ook minder dossiervorming nodig. Vergeet echter niet dat het goed kan zijn dat jij mogelijk een niet passend verzekeringsproduct afsluit. De nadelige gevolgen daarvan zijn voor jouw rekening, bijvoorbeeld geen dekking bij schade. Daarnaast bieden wij via Polisselect Nederland maar een beperkt aantal keuzes in de verzekeringsproducten aan. Hier hebben we bewust voor gekozen, zodat het aanbod voor jou overzichtelijk blijft. In sommige gevallen komen we er tijdens een adviestraject op maat achter dat een ander verzekeringsproduct beter bij jou past. In dat geval kunnen we vanuit Advies en Kies alsnog dit product aanbieden. Wanneer jij zelf een verzekering afsluit, is dat niet mogelijk.

De verzekeringsproducten op Polisselect Nederland zijn execution only verzekeringen. Dit betekent dat je zonder hulp van een adviseur zelf jouw verzekering kunt afsluiten. Let op! Execution only is niet geschikt voor iedereen. Een verkeerde keuze tijdens het afsluiten van een verzekering kan namelijk grote gevolgen hebben. Wanneer je goed weet wat je wilt en voldoende inzicht hebt in jouw financiële situatie en bijbehorende risico’s kan execution only een prima oplossing voor jou zijn. Je betaalt dan geen kosten meer voor het advies van een verzekeringsadviseur. Is dit niet het geval, twijfel je of roept het afsluiten van een verzekering veel vragen bij jou op? Loop dan geen onnodig risico en neem contact op met Advies en Kies voor persoonlijk advies van een verzekeringsadviseur.

Kom in contact met Polisselect Nederland.

Wij vinden het belangrijk dat onze dienstverlening voor iedereen bereikbaar en toegankelijk is. Naar wens of op aanvraag bieden wij jou graag een verzekering op maat aan. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of heb je een vraag of opmerking? Neem gerust contact met ons op. We staan je graag te woord!

  Polisselect Nederland

  Over ons

  Contact opnemen

  Liever direct contact met een adviseur? Je kunt ons altijd bellen, mailen of ons contactformulier invullen.Onze specialisten van Advies en Kies helpen je graag verder.

  Registratie AFM
  Advies en Kies B.V. is ingeschreven bij de Autoriteit Financiële Markten onder vergunningnummer: 12046769.

  Klachten?
  Mocht u menen dat wij niet adequaat op uw klacht hebben gereageerd, dan kunt u zich wenden tot: Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD) Postbus 93257, 2509 AG Den Haag Telefoon: 070 - 333 8 999 Ons kantoor is bij het KiFiD aangesloten onder nummer: 300.017402

  Polisselect NL is een website van Advies en Kies B.V.

  Kantoor Emmeloord
  Ecu 41, 8305 BA, Tel. 0527 - 630 900

  Kantoor Zwolle ( alleen op afspraak )
  Grote Voort 5, 8041 AM, Tel. 085 - 021 24 00

  Kantoor Dronten
  Het Spaarne 37, 8253 PE, Tel. 0321 - 386 620

  KvK: 74787675