De vijf belangrijkste verzekeringen voor zakelijke professionals

In de zakelijke dienstverlening zijn er dagelijks uitdagingen en onvoorziene situaties die jouw pad kunnen kruisen, ongeacht je functie of het bedrijf waar je (voor) werkt. Bedrijfsverzekeringen beschermen je tegen verschillende risico’s van het zakelijk welzijn, zoals juridische complexiteit, financiële onzekerheid en operationele verstoringen. Maar welke verzekeringen zijn cruciaal? Wat heb je écht nodig in geval van nood? En zijn er ook verplichte verzekeringen die je af moet sluiten? Om antwoord te geven op deze en wellicht ook andere vragen die bij jou spelen, zetten wij de vijf belangrijkste basisverzekeringen voor zakelijke professionals die je via Polisselect Nederland zelf direct online kunt afsluiten op een rijtje.

Doorloop ons 5 stappenplan

Behoor jij tot één van deze beroepsgroepen?
Dan is dit stappenplan voor jou!

Accountant

Controller

Belastingadviseur

Administrateur

Makelaar / taxateur

Consultant

Interim manager

Organisatieadviseur

PR adviseur

Inkoopadviseur

Trainer en coach

Adviseur

Projectmanager

Behoor jij tot één van deze beroepsgroepen?

Dan is dit stappenplan voor jou!

Accountant

Controller

Belastingadviseur

Administrateur

Makelaar / taxateur

Consultant

Interim manager

Organisatieadviseur

PR adviseur

Inkoopadviseur

Trainer en coach

Adviseur

Projectmanager

   Stap 1   

Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB/kantoorrisico)

   Stap 1   

Aansprakelijkheids-verzekering voor bedrijven (AVB/kantoorrisico)

Het maakt niet uit of je als accountant, makelaar, projectmanager of trainer werkt. In de zakelijke sector wordt altijd verantwoordelijkheid en professionaliteit van je verwacht. Toch kunnen ook de meest ervaren en zorgvuldige zakelijke professionals te maken krijgen met onvoorziene situaties die leiden tot een claim of geschil.


Als basis is een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering (AVB) een absolute must. Een particuliere aansprakelijkheidsverzekering dekt in dat geval namelijk geen schade. Een passende bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zorgt ervoor dat jij met vertrouwen kunt ondernemen, wetende dat je gedekt bent tegen financiële gevolgen van (schade)claims. Bovendien hoef jij je dan minder geen zorgen (meer) te maken over jouw opgebouwde (privé) vermogen. Bij zakelijke professionals wordt de dekking AVB gedeelte ook wel eens het kantoorrisico genoemd. Het AVB (kantoorrisico), kan worden uitgebreid met de dekking beroepsaansprakelijkheid. Zie stap 2.

Meer over aansprakelijkheid Sluit nu af Meer over aansprakelijkheid Sluit nu af
   Stap 2   

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)

   Stap 2   

Beroepsaansprakelijk-heidsverzekering (BAV)

Daar waar expertise en strategische inzichten samenkomen, draag jij als zakelijke adviseur of organisator een flinke verantwoordelijkheid. Of het nu gaat om het begeleiden van bedrijven of personen, om financiële vraagstukken of advies over nieuwe businessmogelijkheden: zakelijke professionals kunnen geconfronteerd worden met complexe situaties die soms zelfs resulteren in juridische claims. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt in dat geval vermogensschade voor adviserende en organiserende beroepen*. Deze verzekering is van groot belang wanneer jij of één van jouw medewerkers door een beroepsfout of verkeerd advies schade veroorzaakt. Dat lijkt misschien een ver van je bed show, maar komt wel degelijk vaak voor. 

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is een gespecialiseerde verzekering die zakelijke professionals beschermt tegen de financiële gevolgen van fouten, nalatigheid of verkeerd uitgebracht advies. De verzekering borgt jouw financiële vermogensschade, draagt bij aan het behoud van integriteit en stabiliteit en voorkomt een mogelijk persoonlijke faillissement.

Meer over aansprakelijkheid Sluit nu af Meer over aansprakelijkheid Sluit nu af

* Heb je geen adviserend of organiserend beroep? Dan kun je deze stap overslaan.

Vergelijk premies en dekkingen van
meerdere aansprakelijkheidsverzekeraars.

Vergelijk premies en dekkingen van meerdere aansprakelijkheids-verzekeraars.

Ben jij op zoek naar een passende beroeps- of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? Vergelijk dan in een paar minuten de verschillende aansprakelijkheidsverzekeringen van de door ons geselecteerde verzekeraars.

Bedrijfsaansprakelijkheid i.c.m. Beroepsaansprakelijkheid

Bedrijfsaansprakelijkheid

 

   Stap 3   

Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

   Stap 3   

Arbeidsongeschiktheids-verzekering (AOV)

Van project naar deadline, terwijl je ondertussen nog een volle mailbox wegwerkt. Dag in, dag uit staan zakelijke professionals onder grote druk. Verwachtingen, afspraken, groeikansen, zakelijk succes. Het zijn stuk voor stuk factoren waardoor het jou als adviseur, consultant, manager of uitvoerend professional over het hoofd kan groeien. Het resultaat? Een burn-out ligt op de loer.


Wanneer je als zakelijke professional door ziekte of na een ongeval (tijdelijk) niet kunt werken, is een arbeidsongeschiktheidsverzekering een belangrijk vangnet. Zelfs de meest vastberaden en bekwame zakelijke professionals kunnen te maken krijgen met gezondheidsproblemen of betrokken raken bij een ongeval. Een AOV biedt financiële stabiliteit en zekerheid. De verzekering stelt jouw zakelijke continuïteit veilig en helpt je op weg in allerlei onverwachte omstandigheden. Zo weet jij zeker dat je jouw hypotheek, boodschappen en andere vaste lasten kunt blijven betalen.
De kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering zijn betaalbaarder dan je denkt. Afhankelijk van de variabelen die jij zelf bepaald en de soort AOV die je wilt afsluiten biedt Polisselect Nederland met de verschillende rekentools direct inzicht in de kosten van jouw gewenste AOV.

Bereken verschillende AOV verzekeringen Bereken verschillende AOV verzekeringen

Vragen over het afsluiten van een bedrijfsverzekering?

Bel onze specialisten van Advies en Kies op  0527 63 09 00

   Stap 4   

Nabestaandenpensioen (ORV)

Als zakelijke professional ben jij vaak aan zet in strategische beslissingen en de groei van een bedrijf. Het waarborgen van financiële zekerheid en stabiliteit staat daardoor hoog op jouw prioriteitenlijst. Een levensverzekering, ook wel bekend als nabestaandenpensioen (ORV), is voor jou dan ook meer dan een financiële voorbereiding. Het is een doordachte stap om zowel jouw zakelijke nalatenschap als persoonlijke belangen veilig te stellen.


Een ORV biedt veiligheid voor professionele prestaties én toekomstige financiële uitdagingen. Het creëert een duurzame basis voor de bescherming en het welzijn van jezelf én jouw dierbaren. Een ORV geeft rust, vangt jouw (deel van het) inkomen op bij overlijden en biedt zekerheid voor nabestaanden bij overlijden van de verzekerde. De uitkering van deze verzekering kan worden gebruikt om het restant van een hypotheek af te lossen, maar is ook in te zetten voor andere doeleinden zoals een uitkering voor de nabestaanden.

Sluit vandaag nog een TAF overlijdensrisicoverzekering af Sluit nu af
   Stap 5   

Overige zakelijke schadeverzekeringen

Nu we vier belangrijke zaken behandeld hebben, komen we aan bij alle overige zakelijke schadeverzekeringen. Naast aansprakelijkheid en persoonlijke verzekeringen als een AOV en overlijdensrisicoverzekering is het voor zakelijke professionals aan te raden om ook één van de volgende bedrijfsverzekeringen af te sluiten:

 • Bedrijfsauto
 • Rechtsbijstand
 • Cyberrisico
 • Inventaris & goederen
 • Bedrijfsgebouw
 • Huurdersbelang
 • Doorlopende CAR of zakenreis
 • Bedrijfsschade of extra kosten 

Zo kreeg bijvoorbeeld afgelopen jaar een makelaarskantoor in een winkelcentrum en die een bedrijfsschadeverzekering had afgesloten na brand, alle vaste kosten en het weggevallen inkomen uitbetaald. Hierdoor kon de onderneming tijdelijk verhuizen, het afgebrande pand opnieuw opbouwen en het allerbelangrijkste: blijven bestaan. Deze verzekering bleek voor hen cruciaal, zeker wanneer jij je realiseert dat 50 procent van alle bedrijven na brand failliet gaat en niet meer kan herstarten. 

Het zelf online afsluiten van zakelijke schadeverzekeringen hebben we erg gemakkelijk voor je gemaakt. Start direct met het zelf samenstellen van jouw zakelijke verzekeringen in één pakket.

Sluit nu af Sluit nu af

Unieke omruilgarantie tijdens het aanvragen van een aansprakelijkheidsverzekering.

Ben je begonnen met het zelf berekenen, selecteren en afsluiten van een bedrijfsverzekering, maar kom je er niet uit? Of wens je toch meer ondersteuning? Geen paniek! Wanneer je ons een seintje geeft, maken we er alsnog een adviestraject op maat van.*

Vraag om advies van Advies en Kies Vraag om advies van Advies en Kies

* Let op! Deze omruilgarantie geldt alleen wanneer jouw verzekeringsaanvraag nog niet tot een definitieve polis is gekomen. 

Veel gestelde vragen over bedrijfsverzekeringen

voor zakelijke professionals.

In de basis zijn er in Nederland twee verzekeringen verplicht voor iedereen, (zelfstandig) zakelijk professional of niet. Dit zijn de zorgverzekering en een WA-verzekering motorrijtuigen. Andere soorten (aansprakelijkheids)verzekeringen specifiek voor zakelijke professionals zijn veelal niet verplicht, maar wel zeer aan te raden. Bovendien kan een maatschap, klant, opdrachtgever of leverancier soms zelfs eisen dat jij voor jouw bedrijf of organisatie een bedrijfs- of beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluit.

De meest belangrijke verzekering voor zakelijke professionals is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB of het kantoorrisico).
Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is in onze ogen altijd van belang voor elke zakelijke professional. Deze verzekering biedt dekking tegen claims van derden voor materiële schade of letsel. De AVB kan worden uitgebreid met de dekking beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Deze dekking is noodzakelijk wanneer je een adviserend en/of organiserend beroep uitvoert. 

Een zakelijke rechtsbijstandsverzekering kan een dekking bieden bij geschillen met klanten, samenwerkingspartners, leveranciers, opdrachtgevers, in het verkeer of over een bedrijfspand. Deze verzekering is niet verplicht, maar voor sommige beroepen wel aan te raden. Het allerbelangrijkste is in onze ogen een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. Deze verzekering zien wij als passieve rechtsbijstandverzekering en biedt ook ondersteuning wanneer je hulp nodig hebt van een jurist.

Als zakelijk professional is er niets zo belangrijk als continuïteit. Ook als je door ziekte of een ongeval langere tijd niet kunt werken, wil je dat jouw werkzaamheden door blijven draaien. Als werknemer ben je standaard gegarandeerd van een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering via een werkgever. Als zelfstandig professional is dat niet het geval. Daarom is het des te belangrijk om een goed vangnet voor jezelf te regelen. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje! Regel je niets, dan word je geacht eerst jouw eigen vermogen in te zetten, alvorens je aanspraak kunt maken op een bijstandsuitkering. Dit vermogen wil je toch liever behouden? Je hebt het immers veelal ook nodig voor jouw pensioen.

De kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering zijn afhankelijk van de variabelen die jij zelf bepaald. Naast de soort verzekering hebben het verzekerde bedrag, de eindleeftijd, jouw beroep en eigenrisico periode de grootste invloed op de premie die de AOV verzekeraar van jou vraagt. Met de verschillende rekentools op Polisselect Nederland heb je snel, gemakkelijk en direct inzicht in de kosten van jouw gewenste AOV.

Nee, op dit moment is het afsluiten van een AOV nog niet verplicht. We zeggen daarbij bewust nog niet, omdat politiek Nederland drukdoende is om een AOV te gaan verplichten. Het is daarom verstandig om als zakelijk professional nu alvast in actie te komen. Allereerst omdat je nooit weet hoe jouw gezondheid morgen zal zijn. Jij weet toch als geen ander dat er snel iets kan gebeuren, waardoor jouw gezondheidstoestand niet meer geaccepteerd wordt door een AOV verzekeraar? Daarnaast heeft het vroegtijdig instappen bij een AOV ook een financieel voordeel. Hoe jonger je jouw verzekering start, des te voordeliger je kunt instappen. Kortom: wacht niet te lang met het afsluiten van een AOV.

Laten we maar direct met het grootste voordeel beginnen: een AOV geeft rust. Het beschermt jouw inkomen voor het geval je arbeidsongeschikt raakt. De premie die je daarvoor betaald hoeft niet hoog te zijn. De vele keuzemogelijkheden en kortingsregelingen die wij in sommige situaties aanbieden beïnvloeden namelijk de hoogte van jouw AOV premie. Bovendien is jouw premie zeker geen weggegooid geld. Veel AOV verzekeraars staan namelijk al vanaf dag één voor jou klaar om je te helpen uitval te voorkomen. Deskundige hulp op maat dus, waardoor zij ervoor zorgen dat jij zo snel mogelijk weer aan het werk kunt.  

Het nadeel? Een AOV kost geld, maar dat had je vast al door. De keuzes die je maakt hebben invloed op de uitkering die je krijgt als je arbeidsongeschikt raakt. Het voordeel daarvan is dat jouw premie in veel gevallen fiscaal aftrekbaar is.

Een levensverzekering voor zakelijke professionals voorziet in financiële steun aan de nabestaanden in het geval van overlijden van de verzekerde. Een AOV richt zich op het beschermen van het inkomen van de verzekerde, als gevolg van arbeidsongeschiktheid. 

De premie van een overlijdensrisicoverzekering (ORV) is afhankelijk van een aantal factoren, namelijk:

 • De leeftijd, gezondheid en het rookgedrag van de verzekerde;
 • Het verzekerde bedrag;
 • De looptijd van de verzekering;
 • De dekkingskeuze.

Via de TAF rekentool krijg je snel en eenvoudig inzicht in de voor jouw situatie geldende scherpe premie. Deze premie blijft gelijk tijdens de gehele looptijd van de verzekering.

75.000 huishoudens komen binnen drie maanden in geldproblemen als er iets (drastisch) verandert in het inkomen. Om dat te voorkomen kun je via Polisselect Nederland zelf een ORV afsluiten. Het afsluiten van een TAF ORV levert je vier unieke voordelen op:

 • De hoogst gewaardeerde overlijdensrisicoverzekering volgens onafhankelijk vergelijkingsinstituut MoneyView
 • Altijd een aantrekkelijk aanbod door samenwerking met meerdere verzekeraars
 • Jaarlijkse mogelijkheid tot verhoging van maximaal 15% van het verzekerde bedrag
 • Enkel een (online) gezondheidsverklaring van de verzekerde vereist

Veel (zelfstandige) zakelijke professionals maken gebruik van een privé auto en verrekenen gemaakte kilometers. Wanneer je in jouw privé auto goederen vervoerd of een privé auto gebruikt om naar een zakelijke afspraak te gaan, is een particuliere autoverzekering niet dekkend. Bij schade of een ongeval zal jouw verzekeraar in dat geval onderzoeken waarvoor je de auto op dat moment gebruikt. 

Bedrijfsverzekeringen vallen onder de aftrekbare bedrijfskosten. Voor advies op maat verwijzen wij je graag naar de website van de Belastingdienst of jouw eigen belastingadviseur. 

Kom in contact met Polisselect Nederland.

Bij Polisselect Nederland kun jij binnen enkele minuten een bedrijfsverzekering die voldoet aan jouw wensen aanvragen. Snel, gemakkelijk én bij één van onze betrouwbare partners. 

Ben jij op zoek naar een passende bedrijfsverzekering en wil je graag advies op maat? Ontstaan er tijdens het aanvragen van jouw verzekering een aantal vragen? Wij vinden het belangrijk dat onze dienstverlening voor iedereen bereikbaar en toegankelijk is. Naar wens of op aanvraag bieden wij jou graag een adviestraject op maat aan. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of heb je een vraag of opmerking? Neem gerust contact met ons op. We staan je graag te woord!

  Polisselect Nederland

  Over ons

  Contact opnemen

  Liever direct contact met een adviseur? Je kunt ons altijd bellen, mailen of ons contactformulier invullen.Onze specialisten van Advies en Kies helpen je graag verder.

  Registratie AFM
  Advies en Kies B.V. is ingeschreven bij de Autoriteit Financiële Markten onder vergunningnummer: 12046769.

  Klachten?
  Mocht u menen dat wij niet adequaat op uw klacht hebben gereageerd, dan kunt u zich wenden tot: Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD) Postbus 93257, 2509 AG Den Haag Telefoon: 070 - 333 8 999 Ons kantoor is bij het KiFiD aangesloten onder nummer: 300.017402

  Polisselect NL is een website van Advies en Kies B.V.

  Kantoor Emmeloord
  Ecu 41, 8305 BA, Tel. 0527 - 630 900

  Kantoor Zwolle ( alleen op afspraak )
  Grote Voort 5, 8041 AM, Tel. 085 - 021 24 00

  Kantoor Dronten
  Het Spaarne 37, 8253 PE, Tel. 0321 - 386 620

  KvK: 74787675