Zelf je AOV afsluiten
tegen de beste prijs.

Wil jij het liefste zelf jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering kunnen samenstellen, het aanbod van verschillende verzekeraars kunnen bekijken en direct een AOV afsluiten? Dat kan bij Polisselect Nederland!

Vraag binnen enkele minuten een AOV aan die voldoet aan jouw wensen. Snel, gemakkelijk én bij één van onze betrouwbare AOV partners. Kies je voorafgaand of gaandeweg jouw aanvraag toch liever voor begeleiding of persoonlijk advies van een AOV specialist? Ook dan ben je bij de bedenkers van Polisselect Nederland aan het juiste adres.

Bekijk ons aanbod

Bereken zelf AOV premies en dekkingen
van meerdere inkomensverzekeraars.

Ben jij op zoek naar een passende arbeidsongeschiktheidsverzekering? Vergelijk dan in een paar minuten de verschillende AOV pakketten van de door ons geselecteerde inkomensverzekeraars.

Een AOV van Movir.

De Movir Momentum AOV is geschikt voor zelfstandige professionals in diverse beroepen. Van (para)medici, consultants, (organisatie)adviseurs, ingenieurs, registeraccountants, advocaten, directeuren, interim managers en ondernemers in de detailhandel, agrarische sector, bouw of communicatie. Voor iedere tak van sport biedt Movir als marktleider een A-merk arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Meer over AOV Movir Bereken direct je premie
AOV van movir

Een AOV van TAF.

De meeste AOV verzekeraars hanteren een bruto verzekerd jaarbedrag. Jij ontvangt dus slechts een (netto) gedeelte van het verzekerde bedrag. De TAF AOV werkt anders. Jouw inkomen is niet direct het uitgangspunt maar het zijn jouw vaste lasten. Door alle maandelijkse vaste lasten bij elkaar op te telen, kom je tot een verzekerd bedrag. 

Meer over AOV van TAF Bereken direct je premie

Een AOV van a.s.r.

Welke AOV je ook kiest, bij a.s.r. krijg je meer dan een financiële uitkering bij arbeidsongeschiktheid. a.s.r. biedt ook een uitgebreid pakket waarmee je arbeidsongeschiktheid kunt voorkomen. Zo kun je jaarlijks gebruikmaken van een aantal diensten die je helpen om inzicht te krijgen in je gezondheid, ondernemersvaardigheden en bedrijfsontwikkeling. 

Meer over AOV van a.s.r. Bereken direct je premie
AOV van a.s.r.

Populaire AOV 
pakketten
.

AOV Movir

Doe-Het-Zelf

AOV Movir - Doe het zelf

Zelfstandig keuzes maken en snel een Movir AOV afsluiten? Dit pakket is een prima keuze! Klik voor meer informatie.

Eenmalige bemiddelingskosten: € 195,-
Service Contract: AOV direct € 4,95 per maand

Vraag nu zelf je Movir AOV aan

AOV TAF

Doe-Het-Zelf

TAF AOV - doe het zelf pakket

Zelfstandig keuzes maken en snel een TAF AOV afsluiten? Dit pakket is een prima keuze! Klik voor meer informatie.

Eenmalige bemiddelingskosten: € 195,-
Service Contract: AOV direct € 4,95 per maand

Vraag nu zelf je TAF AOV aan

AOV a.s.r.

Doe-Het-Zelf

A.s.r. AOV - doe het zelf pakket

Zelfstandig keuzes maken en snel een AOV van a.s.r. afsluiten? Dan is dit pakket van a.s.r. een prima keuze! 

Eenmalige bemiddelingskosten: € 195,-
Service Contract: AOV direct € 4,95 per maand

Vraag nu zelf je a.s.r. AOV aan
AOV info pakket

AOV Informatie pakket

Dit is één van onze meest verkochte AOV pakketten. Waarom? Omdat je voor een paar tientjes heel veel informatie krijgt van een AOV specialist.
Op die manier kan je goede keuzes maken bij het kiezen van jouw AOV. Dus heb je toch nog vragen over een AOV? Bestel dan dit pakket en we maken vervolgens een telefonische of online afspraak met je.

Eenmalige kosten: € 83,49
Service Contract: Niet van toepassing

Ontvang AOV informatie
AOV info pakket

Sluit zelf jouw ideale arbeidsongeschiktheidsverzekering af.

Als zelfstandig professional ben jij altijd in beweging. Wanneer je arbeidsongeschikt raakt door ziekte of een ongeval biedt een AOV bescherming tegen het wegvallen van jouw inkomsten. Zo weet jij zeker dat je jouw hypotheek, boodschappen en andere vaste lasten kunt blijven betalen. Bij Polisselect Nederland regel je zelf jouw AOV in slecht een paar muisklikken.

 • 100% onafhankelijk
 • Keuze uit verschillende verzekeraars
 • Keuze uit verschillende dekkingen
 • Vraag zelf gemakkelijk jouw AOV aan
AOV afsluiten op polisselect Nederland

 

Heb jij al gedacht aan je aansprakelijkheidsverzekering?

Een goede beroeps- of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is geld waard. Een dergelijke verzekering vergoedt namelijk allerlei soorten schade aan personen, objecten of vermogensschades die jij als ondernemer of jouw bedrijf heeft veroorzaakt.

Vind een aansprakelijkheidsverzekering

Regel jouw arbeidsongeschiktheids-
verzekering in 3 simpele stappen.

Bij Polisselect Nederland verzeker jij in slechts drie simpele stappen jouw arbeidsongeschiktheid wanneer je door ziekte of een ongeval jouw werk niet meer kunt uitoefenen.

Waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering
via Polisselect Nederland?

Polisselect Nederland is de snelste en gemakkelijkste weg om zelf een AOV af te sluiten. Deze website is een initiatief van Advies en Kies, een 100% onafhankelijk verzekeringsadviesbureau dat in 2021 door VVP werd uitgeroepen tot één van de beste advieskantoren van Nederland. Via ons label Polisselect Nederland sluit je zelf direct een AOV af zonder advies. Je maakt zelf de keuzes en bepaald hoe je de verzekering vorm wilt geven. Kies je voorafgaand of gaandeweg toch liever voor begeleiding? Met onze unieke omruilgarantie switch je eenvoudig naar persoonlijk advies op maat.

 

Wat zijn de voordelen van Polisselect Nederland? 

 • Jouw verzekering is ondergebracht bij een 100% onafhankelijk verzekeringsadviesbureau
 • Bij schade behartigen wij jouw belangen en helpen we je met de afwikkeling ervan
 • Onafhankelijke helpdesk met ervaren AOV specialisten
 • Altijd de originele rekentool van een AOV verzekeraar, zodat je zeker weet dat alles klopt
 • Unieke omruilgarantie

Bereid je voor op de Kennis- en Ervaringstoets.

De AOV producten op Polisselect Nederland zijn execution only verzekeringen. Dit betekent dat je zonder hulp van een adviseur zelf jouw AOV kunt afsluiten. Execution only is echter niet geschikt voor iedereen. Een verkeerde keuze tijdens het afsluiten van jouw AOV kan namelijk grote gevolgen hebben. Om te bepalen of jij over de juiste kennis en ervaring beschikt om zelf jouw AOV af te sluiten is door de AFM (Autoriteit Financiële Markten) een kennis- en ervaringstoets verplicht gesteld.

De kennis- en ervaringstoets is een belangrijke toets waarvoor je maar één poging hebt om te slagen. De toets is bedoeld om te bepalen of jij voldoende op de hoogte bent van alle risico’s en gevolgen die voor jouw financiële situatie kunnen gelden. De toets is niet om je te plagen, maar juist om je vooruit te helpen. De inhoud van de toets is per maatschappij verschillend en wordt door de AOV verzekeraar samen met financieel adviseurs uit de praktijk samengesteld. 

Door de definities van de verschillende verzekeringstermen en de brochure van de door jou uitgekozen AOV verzekeraar goed door te nemen ben je beter voorbereid op de kennis- en ervaringstoets. Als je slaagt mag je de AOV aanvraag via Polisselect Nederland verder afronden. Als je zakt is het helaas niet mogelijk om een arbeidsongeschiktheidsverzekering zelf af te sluiten. Uiteraard helpen wij je ook in dat geval graag verder op weg. Wanneer je contact met ons opneemt stellen we in een adviestraject alsnog jouw AOV op maat samen. 

Neem contact op met Advies en Kies

Een AOV verzekering zelf regelen vraagt om aanvullende informatie. Bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering kun je namelijk begrippen tegenkomen die je wellicht (nog) niet kent. Om je op weg te helpen delen wij hieronder de definities van de meest gebruikte begrippen door AOV verzekeraars. 

In de eerste periode na het afsluiten van een AOV ontvang je als nieuwe klant veelal een korting op jouw premie. Dit percentage is verschillend per maatschappij en kun je in sommige gevallen spreiden over een aantal jaren.

Datgene wat jij bedrijfsmatig uitvoert en bekend is bij jouw AOV verzekeraar. Heb je meerdere beroepen? Laat je dan persoonlijk adviseren tijdens een maatwerk adviestraject. Neem hiervoor contact op met de AOV specialisten van Advies en Kies.

(Hoogste niveau)

De AOV wanneer je jouw beroep niet meer kunt uitoefenen. Voor het vaststellen van de schade wordt gekeken of je het door jou opgegeven beroep nog deels of volledig kunt uitvoeren.

Een wisselende AOV premie die stijgt des te ouder je wordt. Deze stijging zet door tot een bepaalde leeftijd. Vanaf dat moment blijft de premie jaarlijks gelijk. De leeftijd waarop dit wordt vastgezet is afhankelijk van de AOV verzekeraar.

De manier waarop jij jouw AOV samenstelt bepaalt voor welke vorm van arbeidsongeschiktheid je gedekt bent. Er zijn veel verschillende AOV verzekeraars en producten. Sta daarom goed stil bij de ingrediënten die jouw AOV tot stand brengen.

Bij het afsluiten van een AOV bepaal je op welk moment zowel de verzekering als de uitkering stopt. 

Let op! Stel je kiest als eindleeftijd 65 jaar. Dan ontvang je tot je 65e een uitkering bij arbeidsongeschikt. De laatste jaren tot aan je AOW ontvang je echter geen uitkering meer en ben je ook niet meer verzekert.

De periode die je met behulp van eigen middelen (zoals spaargeld) zelf kunt overbruggen om in jouw inkomsten te voorzien. Deze periode kan variëren tussen de twee weken en twee jaar. Hoe langer de wachttijd, des te lager de AOV premie.

Voorbeeld: Je hebt gekozen voor een verzekerd bedrag van € 40.000,- en voor eigenrisico periode (wachttijd) van 6 maanden. Stel je bent twee arbeidsongeschikt. welke uitkeringen ontvang je dan? 


Antwoord: In het eerste jaar van arbeidsongeschiktheid ontvang je € 20.000,- . Dit is de helft van het verzekerde bedrag, want de eerste helft van het jaar is voor eigen risico. 

In het tweede jaar ontvang je het volledige bedrag van € 40.000,-  

(Laagste kwaliteit)

Budget AOV verzekeringen zijn veelal gebaseerd op gangbare arbeid. Dit betekent: alle werkzaamheden waartoe je nog in staat bent om uit te voeren. Hierbij wordt geen rekening gehouden met jouw eerdere werkzaamheden of ervaringen en opleiding.

(Laagste kwaliteit)

Het verzekerde bedrag dat op de polis vermeld staat wordt nooit aangepast, maar ook de uitkering niet waneer je voor langere tijd arbeidsongeschikt bent. Hierdoor is je koopkracht niet beschermt tegen inflatie

Let op! Zodra je arbeidsongeschikt raakt kun je jouw verzekerde bedrag niet meer bijstellen.

(Middelste kwaliteit)

Het verzekerde bedrag blijft gelijk, maar bij arbeidsongeschiktheid voor een langere periode, wordt jouw uitkering jaarlijks door de AOV verzekeraar geïndexeerd. Dit kan worden berekend op basis van een vast percentage of is CBS index volgend. Bij deze indexatie variant stijgt jouw AOV premie jaarlijks niet.
Bij de keuze voor deze indexatie variant, is je koopkracht enigszins beschermt in tijden van inflatie.

Let op! Zodra je arbeidsongeschikt raakt kun je jouw verzekerde bedrag niet meer bijstellen.

(Hoogste kwaliteit)

Jouw verzekerde bedrag wordt jaarlijks automatisch aangepast. Dit kan worden berekend op basis van een vast percentage of is CBS index volgend. Je ontvangt ieder jaar een nieuwe polis met een hoger verzekerd bedrag en betaalt daardoor jaarlijks een hogere premie. Ook bij arbeidsongeschiktheid voor een langere periode wordt uitkering jaarlijks door de AOV verzekeraar geïndexeerd. Hierdoor blijft jouw koopkracht behouden.

Let op! Zodra je arbeidsongeschikt raakt kun je jouw verzekerde bedrag niet meer bijstellen.

De mogelijkheid om jouw verzekerde bedrag jaarlijks binnen een bepaalde percentagegrens te verhogen.

Let op! Hiervoor moet je wel een aantal korte gezondheidsvragen beantwoorden.

(Middelste kwaliteit)

Bij deze vorm van AOV wordt gekeken welke werkzaamheden je gezien jouw lichamelijke of psychische beperkingen nog kunt uitvoeren. Daarbij wordt rekening gehouden met jouw opleidingsniveau, werkervaring en salaris.

Het bedrag dat je per maand, kwartaal, half jaar of jaar betaald om jouw verzekering te waarborgen. Dit bedrag is aftrekbaar van de inkomstenbelasting in box één. 

Let op! Sommige verzekeraars rekenen een premieopslag als je per maand wilt betalen.

Eén vaste AOV premie jouw hele AOV verzekeringsperiode lang. Deze premie is gebaseerd op een gemiddelde inschatting van leeftijd.

(Hogere kwaliteit)

Een AOV verzekering waarbij je aan de voorkant al vastzet welk verzekerde bedrag wordt uitgekeerd zodra je arbeidsongeschikt raakt. Jouw AOV verzekeraar kan dit bedrag niet meer corrigeren.

(Lagere kwaliteit)

Jouw AOV verzekering wordt gebaseerd op de schade die je daadwerkelijk ondervindt. Om de schade vast te stellen wordt gekeken naar je gemiddelde inkomen tot vlak voor de schade.

Het gros van de AOV verzekeraars biedt een bruto uitkering. De hiervoor betaalde premie en ontvangen uitkering is in dat geval aftrekbaar of belast in box één van de jaarlijkse inkomstenbelasting. Een uitzondering op deze regel is de AOV verzekering van onze partner TAF. Bij TAF kun je zowel een netto als bruto uitkering afsluiten.

Het gros van de AOV verzekeraars biedt een bruto uitkering. Deze uitkering is belast in box één inkomstenbelasting.

Stelregel is: Premie is aftrekbaar en uitkering is belast in box 1.

Opmerking: Een uitzondering op deze regel is de AOV verzekering van onze partner TAF. Bij de Goedgezekerd AOV kun je zowel een netto als bruto uitkering afsluiten.

Een AOV sluit je gemiddeld voor een periode van 25 jaar af tot een bepaalde eindleeftijd. Bij sommige verzekeraars kun je ook kiezen voor een vooraf vastgestelde uitkeringsduur. Dit betreft een periode van twee tot maximaal vijf jaar.

Arbeidsongeschiktheid wordt altijd vastgesteld in een percentage. Om een AOV uitkering te ontvang moet je veelal minimaal 25% arbeidsongeschikt zijn. Naar wens kun je jouw AOV ook pas laten uitkeren bij 50% arbeidsongeschiktheid. Je loopt daardoor wel een hoger risico om geen uitkering te ontvangen.

Voorbeeld: Stel je kiest voor een arbeidsongeschiktheidspercentage (drempel) van 25% en een verzekerd bedrag van € 20.000,- Wat is de uitkering in het eerste wanneer je 15% arbeidsongeschikt raakt? 

Antwoord: Geen uitkering. De drempel van 25% is niet gehaald.

Op het moment dat je een AOV aanvraagt ben je nog niet direct volledig verzekerd. De definitieve dekking ontvang je zodra jouw AOV aanvraag is goedgekeurd door de verzekeraar. Tot die tijd spreken we van een voorlopige dekking. Dit betekent dat je verzekert bent voor arbeidsongeschiktheid op basis van een ongeval waarbij blijvend letsel ontstaat. 

Let op! Niet alle AOV verzekeraars bieden een voorlopige dekking. Op de webpagina van de desbetreffende verzekeraar vind je hier meer informatie over.

Voor het bepalen van het maximaal te verzekeren bedrag hanteren de AOV verzekeraars doorgaans maximaal 80% van het gemiddelde inkomen gedurende de laatste drie jaar. Bij sommige verzekeraars zijn hierop uitzonderingen mogelijk, bijvoorbeeld door enkel te kijken naar de maandlasten die je wilt verzekeren. Ook een hoger verzekerd bedrag (90% van het gemiddelde inkomen), behoort tot de mogelijkheden.

Verzekeraars hanteren veelal een maximum verzekerd bedrag. Bijvoorbeeld bij Movir is maximaal € 220.000,- mogelijk. 

Een Vangnet AOV is bedoeld voor ondernemers en directeuren-grootaandeelhouders (DGA’s), die vanwege (uitsluitend) medische acceptatie geen AOV kunnen afsluiten. Een vangnet AOV is dan een mogelijk goed alternatief. Er zijn daarbij de volgende productkenmerken en eisen:

 • De eigenrisico periode (wachttijd) is standaard 12 maanden;
 • Het verzekerde bedrag is maximaal 70% van het wettelijk minimumloon;
 • Gangbare arbeid is het arbeidsongeschiktheidscriterium die wordt geboden bij dit AOV product. Welk werk kun je nog wel doen ook buiten je eigen beroep om? Er wordt geen rekening gehouden met jouw eigen beroep, opleidingen en werkervaringen;
 • Je ontvangt een uitkering vanaf 25% arbeidsongeschiktheid;
 • Een vangnet AOV moet je binnen 15 maanden na de start van je onderneming aanvragen bij de eerste AOV verzekeraar die om medische redenen een reguliere AOV heeft afgewezen;
 • Je bent verzekerd, afhankelijk van het instapmoment, tot een eindleeftijd van 67 of 68 jaar

De dekking voor arbeidsongeschiktheid tijdens zwangerschap is per AOV verzekeraar verschillend. Om een uitkering vanuit een zwangerschap onder een AOV te kunnen borgen hanteren de meeste AOV verzekeraars een minimale verzekeringsduur van één tot twee jaar. Dit betekent dat jij jouw AOV al ruim voor je zwangerschap afgesloten moet hebben om hier gebruik van te kunnen maken. Voor de periode rond jouw bevalling kun je te allen tijde een zwangerschapsuitkering aanvragen bij het UWV.

Unieke omruilgarantie tijdens het aanvragen van een AOV.

Ben je begonnen met het zelf vergelijken, selecteren en afsluiten van een AOV, maar kom je er niet uit? Of wens je ondersteuning? Geen paniek! Wanneer je ons een seintje geeft, maken we er alsnog, tegen een meerprijs, een adviestraject op maat van.* 

Vraag om advies van Advies en Kies

* Let op! Deze garantie geldt alleen wanneer je jouw AOV aanvraag nog niet hebt ingestuurd.

AOV vs. Broodfonds.

Een andere vorm om jouw inkomen tijdens ziekte of na een ongeval veilig te stellen is deelname aan een Broodfonds. Een Broodfonds is een alternatieve manier om jouw arbeidsongeschiktheid te ‘verzekeren’ en is vooral geschikt om tijdens een korte periode een beperkt inkomensverlies op te vangen. In een Broodfonds bouw je, samen met mede-ondernemers, een buffer op door maandelijks een vast bedrag te storten. Dit bedrag wordt maximaal twee jaar lang uitgekeerd wanneer jij arbeidsongeschikt raakt, ook wanneer jij na deze periode nog arbeidsongeschikt blijft. 

 • Geen medische selectie
 • Onbelaste netto uitkering
 • Gestorte bedragen blijven jouw eigendom op bankrekening binnen het Broodfonds
 • Restant van het gestorte bedrag ontvang je retour bij opzeggen Broodfonds
 • Maximale uitkering van twee jaar
 • Geen anonieme ziekmelding en alle leden van jouw groep zijn op de hoogte van jouw arbeidsongeschiktheidsmelding
 • Premie niet aftrekbaar
 • Vergader- en aanwezigheidsverplichting
 • Eventuele bestuurs- en commissietaken
 • Langere uitkeringsduur biedt meer bescherming en veelal zelfs tot 68 jaar
 • Te combineren met Broodfonds**
 • Anonieme ziekmelding met privacy garantie
 • Premie aftrekbaar in box één van inkomstenbelasting
 • Geen vergader- of bestuurstaken
 • Medische acceptatie
 • Premie niet retour bij opzegging polis
 • Uitkering belast in box één van inkomstenbelasting

** Een Broodfonds kan zowel losstaand als in combinatie met een AOV een goede uitkomst bieden. Door de wachttijd van jouw AOV op twee jaar in te stellen, keert jouw AOV verzekeraar pas het verzekerde bedrag uit zodra de uitkering vanuit het Broodfonds stopt. 

Let op! Vergeet in dit geval echter niet dat je, zodra je arbeidsongeschikt raakt, ook jouw AOV verzekeraar op de hoogte brengt. Dit is van groot belang in verband met de preventiemogelijkheden en schadebeperkingen die AOV verzekeraars bieden. 

Veel gestelde vragen over een AOV.

De afkorting AOV staat voor arbeidsongeschiktheidsverzekering. Deze soort verzekering biedt ondernemers en zelfstandig professionals zekerheid van een inkomen (uitkering) wanneer zij door ziekte of na een ongeval (tijdelijk) niet kunnen werken. 

Als ondernemer is er niets zo belangrijk als continuïteit. Ook als je door ziekte of een ongeval langere tijd niet kunt werken, wil je dat jouw bedrijf door kan blijven draaien. Als werknemer ben je standaard gegarandeerd van een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering via jouw werkgever. Als ondernemer is dat niet het geval. Daarom is het des te belangrijk om een goed vangnet voor jezelf te regelen. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje! Regel je niets, dan wordt je geacht eerst jouw eigen vermogen in te zetten, alvorens je aanspraak kunt maken op een bijstandsuitkering. Dit vermogen wil je toch liever behouden? Je hebt het immers veelal ook nodig voor jouw pensioen. 

De kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering zijn afhankelijk van de variabelen die jij zelf bepaald. Naast de soort verzekering hebben het verzekerde bedrag, de eindleeftijd, jouw beroep en eigenrisico periode de grootste invloed op de premie die de AOV verzekeraar van jouw vraagt. Met de verschillende rekentools op Polisselect Nederland heb je snel, gemakkelijk en direct inzicht in de kosten van jouw gewenste AOV.

Nee, op dit moment is het afsluiten van een AOV nog niet verplicht. We zeggen daarbij bewust nog niet, omdat politiek Nederland drukdoende is om een AOV te gaan verplichten. Het is daarom verstandig om als ondernemer nu alvast in actie te komen. Allereerst omdat je nooit weet hoe jouw gezondheid morgen zal zijn. Er kan snel iets gebeuren waardoor jouw gezondheidstoestand niet meer geaccepteerd wordt door een AOV verzekeraar. Daarnaast heeft het vroegtijdig instappen bij een AOV ook een financieel voordeel. Hoe jonger je jouw verzekering start, des te voordeliger je kunt instappen. Kortom: wacht niet te lang met het afsluiten van een AOV.

Kies je ervoor nu nog geen AOV af te sluiten? Bedenk je dan dat wanneer jij niets regelt, je bij ziekte of na een ongeval voor een korte of langere termijn zelf jouw inkomen op moet vangen. 

Klik hier en lees alles over verplichte AOV

Laten we maar direct met het grootste voordeel beginnen: een AOV geeft rust. Het beschermt jouw inkomen voor het geval je arbeidsongeschikt raakt. De premie die je daarvoor betaald hoeft niet hoog te zijn. De vele keuzemogelijkheden en kortingsregelingen die wij in sommige situaties aanbieden beïnvloeden namelijk de hoogte van jouw AOV premie. Bovendien is jouw premie zeker geen weggegooid geld. Veel AOV verzekeraars staan namelijk al vanaf dag één voor jou klaar om je te helpen uitval te voorkomen. Deskundige hulp op maat dus, waardoor zij ervoor zorgen dat jij zo snel mogelijk weer aan het werk kunt.  

Het nadeel? Een AOV kost geld, maar dat had je vast al door. De keuzes die je maakt hebben invloed op de uitkering die je krijgt als je arbeidsongeschikt raakt. Het voordeel daarvan is dat jouw premie in veel gevallen fiscaal aftrekbaar is.

Kun je door ziekte of na een ongeval helaas jouw werk niet meer uitvoeren? Geef dat dan meteen door aan jouw AOV verzekeraar én aan Advies en Kies, de bedenkers van Polisselect Nederland. Wij kunnen je dan zo snel mogelijk helpen. 

Je kunt jouw AOV maandelijks opzeggen, ook wanneer je weer in loondienst gaat of stopt met het ondernemerschap. Er is dan namelijk geen verzekerbaar belang meer. Als bewijs vraagt jouw AOV verzekeraar een uitschrijving van de KVK en/of loonstrook of arbeidscontract.

Klik hier voor het downloaden van een AOV opzegbrief.

Jazeker, dat is absoluut mogelijk. Na een bepaalde periode kun je jouw AOV maandelijks opzeggen. Vind jij jouw huidige AOV te duur? Bereken dan eens via de rekentools op Polisselect Nederland of er een goedkopere optie is. In veel gevallen krijg je na het overstappen naar een andere AOV verzekeraar opnieuw een aanvangskorting. 

Let op! Ben je overgestapt van AOV verzekeraar en is jouw polis definitief geaccepteerd? Zorg dan zelf voor de opzegging van jouw eerdere AOV.

Een Broodfonds is een vorm van een schenkkring en een alternatieve manier om jouw arbeidsongeschiktheid te ‘verzekeren’. Deelname aan een Broodfonds is vooral geschikt om een korte periode een beperkt inkomensverlies op te vangen. In een Broodfonds bouw je, samen met mede-ondernemers, een buffer op door maandelijks een vast bedrag te storten. Dit bedrag wordt maximaal twee jaar lang uitgekeerd wanneer jij arbeidsongeschikt raakt, ook wanneer jij na deze periode nog arbeidsongeschikt blijft.

Bekijk de voor- en nadelen van een Broodfonds en AOV

De dekking voor arbeidsongeschiktheid tijdens een zwangerschap is per AOV verzekeraar verschillend. Om complicaties vanuit een zwangerschap onder een AOV te kunnen borgen hanteren de meeste AOV verzekeraars een wachttijd van één tot twee jaar. Dit betekent dat jij jouw AOV al ruim voor je zwangerschap afgesloten moet hebben om hier gebruik van te kunnen maken. Voor de periode rond jouw bevalling kun je te allen tijde een zwangerschapsuitkering aanvragen bij het UWV.

De website Polisselect Nederland is bedacht door Advies en Kies, een 100% onafhankelijk verzekeringsadviesbureau dat in 2021 door VVP werd uitgeroepen tot één van de beste advieskantoren van Nederland. Op alle polissen die je via Polisselect Nederland sluit, vindt je de contactgegevens van Advies en Kies b.v. als bemiddelaar. Op alle diensten die worden aangeboden via Polisselect Nederland zijn de Algemene Voorwaarden van Advies en Kies b.v. van toepassing. 

Ons team heeft vele jaren ervaring met het afsluiten van AOV producten en werkt nauw samen met AOV verzekeraars zoals Movir, TAF en A.S.R. Wil je graag meer weten over Polisselect Nederland? Lees dan hier meer over ons. 

Vragen over het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Bel de AOV specialisten van Advies en Kies op  0527 63 09 00

Kom in contact met Polisselect Nederland.

Ben jij op zoek naar een passende arbeidsongeschiktheidsverzekering en wil je graag advies op maat? Ontstaan er tijdens het aanvragen van jouw AOV een aantal vragen? Wij vinden het belangrijk dat onze dienstverlening voor iedereen bereikbaar en toegankelijk is. Naar wens of op aanvraag bieden wij jou graag een adviestraject op maat aan. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of heb je een vraag of opmerking? Neem gerust contact met ons op. We staan je graag te woord!

  Polisselect Nederland

  Over ons

  Contact opnemen

  Liever direct contact met een adviseur? Je kunt ons altijd bellen, mailen of ons contactformulier invullen.Onze specialisten van Advies en Kies helpen je graag verder.

  Registratie AFM
  Advies en Kies B.V. is ingeschreven bij de Autoriteit Financiële Markten onder vergunningnummer: 12046769.

  Klachten?
  Mocht u menen dat wij niet adequaat op uw klacht hebben gereageerd, dan kunt u zich wenden tot: Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD) Postbus 93257, 2509 AG Den Haag Telefoon: 070 - 333 8 999 Ons kantoor is bij het KiFiD aangesloten onder nummer: 300.017402

  Polisselect NL is een website van Advies en Kies B.V.

  Kantoor Emmeloord
  Ecu 41, 8305 BA, Tel. 0527 - 630 900

  Kantoor Zwolle ( alleen op afspraak )
  Grote Voort 5, 8041 AM, Tel. 085 - 021 24 00

  Kantoor Dronten
  Het Spaarne 37, 8253 PE, Tel. 0321 - 386 620

  KvK: 74787675