Jouw online MKB verzekeringsspecialist.
Bereken je premie
binnen enkele minuten
Bij Polisselect Nederland kun zelf een aansprakelijkheidsverzekering voor jouw onderneming aanvragen. Snel, gemakkelijk én bij één van onze betrouwbare partners. Kies je voorafgaand of gaandeweg jouw aanvraag toch liever voor begeleiding en persoonlijk advies van een verzekeringsspecialist? Ook dan ben je bij Advies en Kies, de bedenkers van Polisselect Nederland, aan het juiste adres.
Het belang van een bedrijfaansprakelijkheidsverzekering (AVB).
Een goede bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is geld waard. Een dergelijke verzekering vergoedt namelijk allerlei soorten schade aan personen en objecten die jij als ondernemer of jouw bedrijf heeft veroorzaakt. Bij Polisselect Nederland regel jij zelf jouw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) in slechts een paar muisklikken.
- 100% onafhankelijk
- Keuze uit verschillende verzekeraars
- Keuze uit verschillende dekkingen
- Vraag gemakkelijk de voor jou geschikte verzekering(en) aan
Vragen over het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering?
Bel onze specialisten van Advies en Kies op 0527 63 09 00
Waarom een aansprakelijkheidsverzekering
via Polisselect Nederland?
Polisselect Nederland is de snelste en gemakkelijkste weg om zelf een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Deze website is een initiatief van Advies en Kies, een 100% onafhankelijk verzekeringsadviesbureau dat in 2021 door VVP werd uitgeroepen tot één van de beste advieskantoren van Nederland. Via ons label Polisselect Nederland sluit je zelf direct een aansprakelijkheidsverzekering af zonder advies. Je maakt zelf de keuzes en bepaald hoe je de verzekering vorm wilt geven. Kies je voorafgaand of gaandeweg toch liever voor begeleiding? Met onze unieke omruilgarantie switch je eenvoudig naar persoonlijk advies op maat.
Wat zijn de voordelen van Polisselect Nederland?
- Jouw verzekering is ondergebracht via een 100% onafhankelijk verzekeringsadviesbureau
- Bij schade behartigen wij jouw belangen en helpen we je met de afwikkeling ervan
- Onafhankelijke helpdesk met ervaren verzekeringsspecialisten
- Altijd de originele rekentool van een verzekeraar, zodat je zeker weet dat alles klopt*
- Unieke omruilgarantie
* Let op! Soms is aansprakelijkheidsverzekering erg complex. Om deze reden bieden wij (nog) niet voor iedere type aansprakelijkheidsverzekering een rekentool aan. Is er nog geen tool beschikbaar? Dan ben je bij Advies en Kies, de bedenkers van Polisselect Nederland, aan het juiste adres voor advies op maat.
Naar welke aansprakelijkheidsverzekering
ben jij op zoek?
Weet je al precies welke aansprakelijkheidsverzekering je wilt en regel jij dit graag zelf? Of wil je eerst meer informatie over de verschillende soorten verzekeringen? Wij leggen je graag uit welke aansprakelijkheidsverzekeringen bestaan en wat de verschillende vormen inhouden.
Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB)
Ben je begonnen met het zelf berekenen, selecteren en afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering, maar kom je er niet uit? Of wens je toch meer ondersteuning? Geen paniek! Wanneer je ons een seintje geeft, maken we er alsnog een adviestraject op maat van.*
Kantoorrisico (AVB)
De dekking kantoorrisico, wat is dat precies voor een dekking? Deze dekking wordt vaak aangeboden als extra dekking naast de beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV). In de basis is de dekking kantoorrisico gelijk aan de gewone bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB). Er is veelal dekking voor schades aan zaken en personen die jouw bedrijf heeft veroorzaakt. De naam kantoorrisico geeft vaak een verkeerd beeld dat alleen schades die op kantoor zijn veroorzaakt, gedekt zijn. Toch is dat niet zo. Het volgende voorbeeld is namelijk veelal gedekt. Wanneer een makelaar een verkoopbord bij een opdrachtgever wil plaatsen maar per ongeluk een leiding raakt, kan deze schade veelal succesvol worden geclaimd op de dekking kantoorrisico.
Is dekking AVB en Kantoorrisico hetzelfde? Dit zou zeker zo kunnen stellen. Op het kantoorrisico kunnen ook wat beperkingen zitten zoals het uitsluiten van bijvoorbeeld productaansprakelijkheid. De dekking kantoorrisico wordt ook aangeboden naast de hoofdverzekering (dekking) beroepsaansprakelijkheidsverzekering en bedoeld voor adviserende beroepen als advocaat, notaris, accountant, boekhouder, consultant, enz.
Kortom, sluit je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering? Vergeet dan niet om ook het kantoorrisico of een losse AVB af te sluiten. Anders heb je zeker een hiaat in jouw aansprakelijkheidsdekking.
Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
Ieder mens maakt fouten. Gelukkig dekt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) de financiële vermogensschade die door jou(w medewerkers) wordt veroorzaakt tijdens het uitoefenen van een beroep. Daarbij kun je denken aan schade door het geven van een onvolledig of onjuist advies, een ontwerp- of berekeningsfout of schade door een gebrekkig of onveilig product.
Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is vooral van belang wanneer je werkt als adviseur of wanneer een product of project afhankelijk is van jouw input. Financieel adviseurs, advocaten, notarissen, accountants en architecten zijn soms wettelijk verplicht een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Ook wanneer je werkt als adviserende zzp’er is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering essentieel. Wist je namelijk dat je anders persoonlijk aansprakelijk gesteld kunt worden? De schade kan in sommige gevallen oplopen tot een persoonlijk faillissement. Dat wil je uiteraard kosten wat het kost voorkomen!
Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering
Als bestuurder van een onderneming (BV of NV), stichting, vereniging of VvE (Vereniging van Eigenaren) neem je geregeld (ingrijpende) beslissingen. Onbewust kan het voorkomen dat je hierbij een fout of vergissing maakt. Zonder bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering (BCA) loop je in dat geval het risico jouw eigen privé vermogen te verliezen.
Een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering beschermt bestuursleden, directeuren, toezichthouders en commissarissen tegen aansprakelijkheidsclaims van derden of de organisatie waar je werkt.
Let op! Een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering dekt alleen vermogensschade. Zaak- of letselschade wordt niet gedekt.
CAR-verzekering
CAR staat voor Construction All Risk. Een CAR-verzekering dekt de materiële schade die ontstaat tijdens de bouw of montage van gebouwen, wegen, bruggen en installaties. Deze schade kan ontstaan tijdens brand of ontploffing, storm, door diefstal of vandalisme, maar mogelijk ook door bouw-, ontwerp- of constructiefouten. Dit soort schades zijn nooit standaard opgenomen in een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Juist daarom is een CAR-verzekering een must have wanneer jouw bedrijf actief is in de bouw.
Een bijkomende voordeel van een CAR-verzekering is dat medewerkers die namens jouw organisatie op de bouw werkzaam zijn onder dezelfde dekking vallen. Dit geldt veelal ook voor (onder)aannemers, architecten, installateurs en ingenieurs, dakdekkers en schilders.
Cyberrisico
Cybercriminaliteit is de snelste groeiende vorm van misdaad en kan elke ondernemer, groot of klein, treffen. Sterker nog: één op de vier ondernemers krijgt te maken met cybercrime. Het maakt niet uit of een hacker nu toegang heeft gekregen tot jouw computer, laptop of smartphone. De afgelopen jaren zijn de verschillende manieren van cybercrime sterk toegenomen. De schade van één verkeerde muisklik kan al gauw oplopen tot tien- of zelfs honderdduizenden euro’s.
Cybercrime staat vooral bekend om het hacken van een netwerk of aanklikken van een verkeerde link. Daardoor lijkt het nog vaak een ver van je bed show. Toch ligt het gevaar dichter op de loer dan je wellicht denkt. Ook phishing mails, DDoS-aanvallen, ransomware en computervirussen behoren namelijk tot cybercriminaliteit. Om je hiertegen te wapenen biedt een cyberverzekering bescherming.
Milieuschadeverzekering
De milieuschadeverzekering (MSV) lijkt misschien een vreemde eend in de bijt in het rijtje met aansprakelijkheidsverzekeringen, maar misstaat hier zeker niet. De wet- en regelgeving rondom milieuschade is de afgelopen jaren namelijk flink in opkomst. De milieuschadeverzekering is daarentegen een minder bekende verzekeringsvorm. Deze verzekeringsvariant biedt uitkomst wanneer er door jou toedoen schade door verontreiniging van de bodem en/of water ontstaat op de verzekerde locatie, het omliggende terrein of een werklocatie.
De milieuschadeverzekering is er niet alleen voor bedrijven die werken met gevaarlijke stoffen. Schoonmaakmiddelen, verontreinigd bluswater, kunststof bouwmateriaal of verbrand isolatiemateriaal kunnen ook schade aan het milieu veroorzaken. Bovendien verzekert de milieuschadeverzekering schade en kosten door zonnepaneeldeeltjes, wanneer een andere verzekering geen dekking biedt.
Productaansprakelijkheidsverzekering
Net als in de dienstverlening kan ook bij het ontwikkelen van producten schade ontstaan. Vaak is de productaansprakelijkheid meeverzekerd op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) . Deze verzekering dekt dan ook de schade die veroorzaakt wordt door een gebrek in jouw product. Deze schade kan van invloed zijn op de veiligheid, presentatie, het gebruik of de marktwaarde van het product. Daarmee bedoelen we dat het zowel om schade aan of door het product, zoals bijvoorbeeld letselschade, kan gaan.
Een veel voorkomend voorbeeld hiervan is de toevoeging van (sporen van) noten in producten die beweren nootvrij te zijn. Ook het doorbranden van een accu lezen we geregeld terug in het nieuws. Als producent ben jij aansprakelijk voor de schade die ontstaat door jouw producten, ongeacht of je het zelf fabriceert, deels inkoopt of importeert. De product aansprakelijkheidsverzekering is niet van toepassing of producten die binnen de garantietermijn defect blijken. In dat geval ben je als producent namelijk altijd wettelijk verplicht om een vervangend product te leveren of het product retour te nemen.
Vervoerdersaansprakelijkheid
De vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering verzekert de aansprakelijkheid van schade aan andermans goederen tijdens transport binnen Europa. Je kunt hierbij denken aan verlies of beschadiging van de lading, maar ook zijn kosten die ontstaan door vertraging of schade die ontstaat tijdens het laden en/of lossen gedekt.
Een vervoerderaansprakelijkheidsverzekering is af te sluiten voor al het beroepsgoederenvervoer over de weg, zowel nationaal als internationaal. Als aanvulling op de vervoerderaansprakelijkheidsverzekering bieden sommige verzekeraars aanvullende dekkingen. Zo kun je denken aan een dekking voor koel-, vries- en thermosvervoer, wanneer je als hoofdvervoerder een transport uitbesteed, wanneer er schade aan goederen ontstaat tijdens order picking of op- en overslag of eventuele schade aan containers of trailers die je gebruikt tijdens het vervoer.
Werkgeversaansprakelijkheidsverzekering
Onder werkgeversaansprakelijkheid valt alle letselschade na een bedrijfsongeval die betrekking heeft op een werknemer zodra hij of zij aan het werk is. In tegenstelling tot de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering borgt een werkgeversaansprakelijkheidsverzekering de belangen van werknemers.
Als werkgever heb je namelijk een grote verantwoordelijkheid richting jouw medewerkers. In artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek wordt zelfs de zorgplicht van werkgevers aangehaald. Ook op het gebied van veiligheid zijn er internationaal geldende voorzorgsmaatregelen en richtlijnen, zoals bijvoorbeeld het VCA-diploma en -certificaat. Gelukkig zijn de meeste werkgevers in Nederland goed voorbereid en verzekerd voor bedrijfsongevallen. De dekking werkgeversaansprakelijkheid valt onder de bedrijsaansprakelijkheidsverzekering (AVB).
Heb jij al gedacht aan je AOV?
Een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering zorgt voor een inkomen in periodes dat jij als ondernemer door arbeidsongeschiktheid niet meer aan het werk kunt.
Regel jouw aansprakelijkheidsverzekering in 3 simpele stappen.
Bij Polisselect Nederland verzeker jij in slechts drie simpele stappen jouw aansprakelijkheid. Zo ben jij zeker van een vergoeding van allerlei soorten schade aan personen en objecten die jij hebt veroorzaakt.
Selecteer verzekeringen.
Voor beroepsaansprakelijkheid met of zonder kantoorrisico kiest u voor de aanvraag-route van Markel. Voor overige aansprakelijkheid, kiest u voor de aanvraag-route van Nationale Nederlanden.
Welke risico’s?
Beantwoord de vragen die over jouw bedrijf gaan. Denk daarbij aan de bedrijfsactiviteiten, de loonsom van het personeel, het aantal fte en de omzet.
Vergelijk en vraag aan.
Rond de verzekeringsaanvraag af, accepteer de voorwaarden en andere zaken waarna wordt gevraagd. Beantwoord nog als eigenaar/directeur de bekende slotvragen en sluit af.
Unieke omruilgarantie tijdens het aanvragen van een aansprakelijkheidsverzekering.
Ben je begonnen met het zelf berekenen, selecteren en afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering, maar kom je er niet uit? Of wens je toch meer ondersteuning? Geen paniek! Wanneer je ons een seintje geeft, maken we er alsnog een adviestraject op maat van.*
* Let op! Deze omruilgarantie geldt alleen wanneer jouw verzekeringsaanvraag nog niet tot een definitieve polis is gekomen.
Kom in contact met Polisselect Nederland.
Ben jij op zoek naar een passende aansprakelijkheidsverzekering en wil je graag advies op maat? Ontstaan er tijdens het aanvragen van jouw verzekering een aantal vragen? Wij vinden het belangrijk dat onze dienstverlening voor iedereen bereikbaar en toegankelijk is. Naar wens of op aanvraag bieden wij jou graag een adviestraject op maat aan. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of heb je een vraag of opmerking? Neem gerust contact met ons op. We staan je graag te woord!
Polisselect Nederland
Over ons
Contact opnemen
Liever direct contact met een adviseur? Je kunt ons altijd bellen, mailen of ons contactformulier invullen.Onze specialisten van Advies en Kies helpen je graag verder.
Registratie AFM
Advies en Kies B.V. is ingeschreven bij de Autoriteit Financiële Markten onder vergunningnummer: 12046769.
Klachten?
Mocht u menen dat wij niet adequaat op uw klacht hebben gereageerd, dan kunt u zich wenden tot: Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD) Postbus 93257, 2509 AG Den Haag Telefoon: 070 - 333 8 999 Ons kantoor is bij het KiFiD aangesloten onder nummer: 300.017402
Polisselect NL is een website van Advies en Kies B.V.
Kantoor Emmeloord
Ecu 41, 8305 BA, Tel. 0527 - 630 900
Kantoor Zwolle ( alleen op afspraak )
Grote Voort 5, 8041 AM, Tel. 085 - 021 24 00
Kantoor Dronten
Het Spaarne 37, 8253 PE, Tel. 0321 - 386 620
KvK: 74787675