De vijf belangrijkste verzekeringen voor ICT’ers en techneuten

In een digitale wereld opereer je niet zonder risico’s. Dat hoeven we jou als netwerk- of applicatiebeheerder, engineer, programmeur of webdeveloper niet meer uit te leggen. Maar ook bouwkundig tekenaars, architecten en ontwerpers lopen dagelijks tegen diverse risico’s aan. In de snel evoluerende ICT en technieksector is het van groot belang om jezelf én jouw werkzaamheden te beschermen tegen onverwachte wendingen. Maar welke verzekeringen zijn cruciaal? Wat heb je écht nodig in geval van nood? En zijn er ook verplichte verzekeringen die je af moeten sluiten? Om antwoord te geven op deze en wellicht ook andere vragen die bij jou spelen, zetten wij de vijf belangrijkste basisverzekeringen voor zakelijke professionals die je via Polisselect Nederland zelf direct online kunt afsluiten op een rijtje.

Doorloop ons 5 stappenplan

Behoor jij tot één van deze beroepsgroepen?
Dan is dit stappenplan voor jou!

ICT adviseur

CMS specialist

Netwerkbeheerder

Applicatiebeheerder

Programmeur

Software engineer

Webdesigner & developer

Webmarketeer

Architect

Ingenieur

Bouwkundig adviseur

Tekenaar & ontwerper

Behoor jij tot één van deze beroepsgroepen?

Dan is dit stappenplan voor jou!

ICT adviseur

CMS specialist

Netwerkbeheerder

Applicatiebeheerder

Programmeur

Software engineer

Webdesigner & developer

Webmarketeer

Architect

Ingenieur

Bouwkundig adviseur

Tekenaar & ontwerper

   Stap 1   

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) voor de technische sector

   Stap 1   

Bedrijfsaansprakelijk-heidsverzekering (AVB) voor de technische sector

De ICT en technieksector staat in de frontlinie van innovatie. Als expert geef jij vorm aan onze toekomst en speel jij een cruciale rol bij het ontwikkelen van innovatieve oplossingen en het faciliteren van digitale of bouwkundige vooruitgang. Hoewel kwaliteit en precisie in jouw DNA geschreven staan, kunnen er altijd onvoorziene situaties ontstaan waarin aansprakelijkheidsclaims opduiken. In de ICT en techniek lopen deze claims al gauw hoog op.

Een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering is een onmisbare verzekering in jouw branche. Vergelijk het met een veilige code die essentieel is voor software of zie het als de fundering van jouw professionele bescherming. De aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) zorgt dat jij kunt blijven innoveren en jouw vaardigheden continu kunt inzetten om te bouwen aan een uitdagende, technologische wereld. Een particuliere aansprakelijkheidsverzekering dekt namelijk geen zakelijke schades. Met een AVB als basis dekking vhoef jij je minder zorgen te maken over schadeclaims richting jouw opgebouwde (privé) vermogen. Je kunt deze AVB uitbreiden met de dekking: beroepsaansprakelijkheid. Zie stap 2.  

Meer over aansprakelijkheid Sluit nu af Meer over aansprakelijkheid Sluit nu af
   Stap 2   

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) voor techniek en ICT

   Stap 2   

Beroepsaansprakelijk-heidsverzekering (BAV) voor techniek en ICT

Vanuit jouw technische kennis en vaardigheden bied je als techneut of ICT’er dagelijks waardevolle diensten of producten aan jouw klanten. Als adviseur of organisator draag je daarbij veel verantwoordelijkheid. Of het nu gaat om het begeleiden van bedrijven of personen, het uitbouwen van een bestaande IT-omgeving of een nieuwbouwplan voor een appartementencomplex: ook jij kunt als professional geconfronteerd worden met complexe situaties die soms zelfs resulteren in juridische claims. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt in dat geval advies- en vermogensschade voor adviserende en organiserende beroepen*. Deze verzekering is van groot belang wanneer jij of één van jouw medewerkers door een beroepsfout of verkeerd advies schade veroorzaakt. Dat lijkt misschien een ver van je bed show, maar komt wel degelijk vaak voor. 

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is een gespecialiseerde en belangrijke verzekering die ICT’ers en techneuten beschermt tegen de financiële gevolgen van professionele fouten, nalatigheid of vermeende tekortkomingen. De verzekering borgt de financiële vermogensschade van derden, draagt bij aan het behoud van integriteit, stabiliteit en voorkomt een mogelijk persoonlijke faillissement.

Meer over aansprakelijkheid Sluit nu af Meer over aansprakelijkheid Sluit nu af

* Heb je geen adviserend of organiserend beroep? Dan kun je deze stap overslaan.

Vergelijk premies en dekkingen van
meerdere aansprakelijkheidsverzekeraars.

Vergelijk premies en dekkingen van meerdere aansprakelijkheids-verzekeraars.

Ben jij op zoek naar een passende beroeps- of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? Vergelijk dan in een paar minuten de verschillende aansprakelijkheidspakketten van de door ons geselecteerde verzekeraars.

Bedrijfsaansprakelijkheid i.c.m. Beroepsaansprakelijkheid

Bedrijfsaansprakelijkheid

 

   Stap 3   

Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

   Stap 3   

Arbeidsongeschiktheids-verzekering (AOV)

Als webdesigner, ICT adviseur of CMS specialist vanachter je bureau, als bouwkundig adviseur of ingenieur vanaf de bouwplaats. Het maakt niet uit wat voor werk jij doet, als techneut ben jij de drijvende kracht en zorg jij voor vooruitgang. Je werkt hard om oplossingen te creëren die onze samenleving verbeteren, die leiden naar succes. Toch kan ook jij, als deskundige ICT’er of techneut, te maken krijgen met gezondheidsproblemen of een ongeval, waardoor je (tijdelijk) niet meer kunt werken.

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is daarom een belangrijk en tevens financieel vangnet. Een AOV biedt stabiliteit, zekerheid en stelt jouw zakelijke continuïteit veilig. Het helpt je op weg in allerlei onverwachte omstandigheden, waardoor jij zeker weet dat je jouw hypotheek, boodschappen en andere vaste lasten kunt blijven betalen. 

De kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering zijn betaalbaarder dan je denkt. Afhankelijk van de variabelen die jij zelf bepaald en de soort AOV die je wilt afsluiten biedt Polisselect Nederland met de verschillende rekentools direct inzicht in de kosten van jouw gewenste AOV.

Bereken verschillende AOV verzekeringen Bereken verschillende AOV verzekeringen

Vragen over het afsluiten van een bedrijfsverzekering?

Bel onze specialisten van Advies en Kies op  0527 63 09 00

   Stap 4   

Nabestaandenpensioen (ORV) in de technische sector

Lange dagen, soms korte nachten. Klinkt dat ritme bekend? Technische innovaties vragen om vooruitgang en verandering. In de ICT en technieksector wordt veelal hard gewerkt. Tussen bruisende projecten en continue groei door is het belangrijk om ook eens stil te staan bij jouw toekomst. Want hoe is jouw financiële stabiliteit geregeld? Zorg je goed voor jezelf en ook voor jouw nabestaanden?

Een overlijdensrisicoverzekering (ORV), ook wel bekend als levensverzekering of nabestaandenpensioen, is meer dan alleen een financiële voorbereiding. Het is een doordachte stap om jouw zakelijke nalatenschap en persoonlijke belangen veilig te stellen. Een ORV is een strategische zet om het welzijn van jezelf én jouw dierbaren te beschermen. Dit krachtige vangnet geeft rust en vangt jouw (deel van het) inkomen op bij overlijden. Een ORV uitkering kan worden gebruikt om het restant van een hypotheek af te lossen of is in te zetten voor andere doeleinden, zoals een uitkering voor de nabestaanden.

Sluit vandaag nog een TAF overlijdensrisicoverzekering af Sluit nu af
   Stap 5   

Overige zakelijke schadeverzekeringen voor ICT en techniek

Nu we vier belangrijke zaken behandeld hebben, komen we aan bij alle overige zakelijke schadeverzekeringen voor de ICT en technieksector. Naast aansprakelijkheid en persoonlijke verzekeringen als een AOV en overlijdensrisicoverzekering is het voor techneuten aan te raden om ook één van de volgende bedrijfsverzekeringen af te sluiten:

  • Bedrijfsauto
  • Rechtsbijstand
  • Cyberrisico
  • Inventaris & goederen
  • Bedrijfsgebouw
  • Huurdersbelang
  • Doorlopende CAR of zakenreis
  • Bedrijfsschade of extra kosten 

Zo kreeg bijvoorbeeld afgelopen jaar een makelaarskantoor in een winkelcentrum die een bedrijfsschadeverzekering had afgesloten na brand, alle vaste kosten en het weggevallen inkomen uitbetaald. Hierdoor kon de onderneming tijdelijk verhuizen, het afgebrande pand opnieuw opbouwen en het allerbelangrijkste: blijven bestaan. Deze verzekering bleek voor hen cruciaal, zeker wanneer jij je realiseert dat 50 procent van alle bedrijven na brand failliet gaat en niet meer kan herstarten. 

Het zelf online afsluiten van zakelijke schadeverzekeringen hebben we erg gemakkelijk voor je gemaakt. Start direct met het zelf samenstellen van jouw zakelijke verzekeringen in één pakket.

Sluit nu af Sluit nu af

Unieke omruilgarantie tijdens het aanvragen van een aansprakelijkheidsverzekering.

Ben je begonnen met het zelf berekenen, selecteren en afsluiten van een bedrijfsverzekering, maar kom je er niet uit? Of wens je toch meer ondersteuning? Geen paniek! Wanneer je ons een seintje geeft, maken we er alsnog een adviestraject op maat van.*

Vraag om advies van Advies en Kies Vraag om advies van Advies en Kies

* Let op! Deze omruilgarantie geldt alleen wanneer jouw verzekeringsaanvraag nog niet tot een definitieve polis is gekomen. 

Veel gestelde vragen over bedrijfsverzekeringen

voor ICT en techniek.

In de basis zijn er in Nederland twee verzekeringen verplicht voor iedereen, (zelfstandig) ICT’er, techneut of niet. Dit zijn de zorgverzekering en een WA-verzekering motorrijtuigen. Andere soorten (aansprakelijkheids)verzekeringen specifiek voor ICT’ers en techneuten zijn veelal niet verplicht, maar wel zeer aan te raden. Bovendien kan een klant, opdrachtgever of leverancier soms zelfs eisen dat jij voor jouw bedrijf of organisatie een bedrijfs- of beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluit.

De meest belangrijke verzekering voor ICT’ers en techneuten is een aansprakelijkheidsverzekering. Onder deze vorm van verzekeren vallen zowel de beroeps- als bedrijfsaansprakelijkheid. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is in onze ogen altijd van belang voor elke ICT’er en techneut. Deze verzekering biedt dekking tegen claims van derden voor materiële schade of letsel. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is noodzakelijk wanneer je een adviserend en/of organiserend beroep uitvoert.

Een zakelijke rechtsbijstandsverzekering kan een dekking bieden bij klanten, samenwerkingspartners, leveranciers, opdrachtgevers, in het verkeer of over een bedrijfspand. Deze verzekering is niet verplicht, maar voor sommige beroepen wel aan te raden. Het allerbelangrijkste is in onze ogen een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. Deze verzekering zien wij als passieve rechtsbijstandverzekering en biedt ook ondersteuning wanneer je hulp nodig hebt van een jurist.

Als ICT’er of techneut is er niets zo belangrijk als continuïteit. Ook als je door ziekte of een ongeval langere tijd niet kunt werken, wil je dat jouw werkzaamheden door blijven draaien. Als werknemer ben je standaard gegarandeerd van een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering via een werkgever. Als zelfstandig professional is dat niet het geval. Daarom is het des te belangrijk om een goed vangnet voor jezelf te regelen. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje! Regel je niets, dan word je geacht eerst jouw eigen vermogen in te zetten, alvorens je aanspraak kunt maken op een bijstandsuitkering. Dit vermogen wil je toch liever behouden? Je hebt het immers veelal ook nodig voor jouw pensioen. 

De kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering zijn afhankelijk van de variabelen die jij zelf bepaald. Naast de soort verzekering hebben het verzekerde bedrag, de eindleeftijd, jouw beroep en eigenrisico periode de grootste invloed op de premie die de AOV verzekeraar van jou vraagt. Met de verschillende rekentools op Polisselect Nederland heb je snel, gemakkelijk en direct inzicht in de kosten van jouw gewenste AOV.

Nee, op dit moment is het afsluiten van een AOV nog niet verplicht. We zeggen daarbij bewust nog niet, omdat politiek Nederland drukdoende is om een AOV te gaan verplichten. Het is daarom verstandig om als ICT’er of techneut nu alvast in actie te komen. Allereerst omdat je nooit weet hoe jouw gezondheid morgen zal zijn. Jij weet toch als geen ander dat er snel iets kan gebeuren, waardoor jouw gezondheidstoestand niet meer geaccepteerd wordt door een AOV verzekeraar? Daarnaast heeft het vroegtijdig instappen bij een AOV ook een financieel voordeel. Hoe jonger je jouw verzekering start, des te voordeliger je kunt instappen. Kortom: wacht niet te lang met het afsluiten van een AOV.

Laten we maar direct met het grootste voordeel beginnen: een AOV geeft rust. Het beschermt jouw inkomen voor het geval je arbeidsongeschikt raakt. De premie die je daarvoor betaald hoeft niet hoog te zijn. De vele keuzemogelijkheden en kortingsregelingen die wij in sommige situaties aanbieden beïnvloeden namelijk de hoogte van jouw AOV premie. Bovendien is jouw premie zeker geen weggegooid geld. Veel AOV verzekeraars staan namelijk al vanaf dag één voor jou klaar om je te helpen uitval te voorkomen. Deskundige hulp op maat dus, waardoor zij ervoor zorgen dat jij zo snel mogelijk weer aan het werk kunt.

Het nadeel? Een AOV kost geld, maar dat had je vast al door. De keuzes die je maakt hebben invloed op de uitkering die je krijgt als je arbeidsongeschikt raakt. Het voordeel daarvan is dat jouw premie in veel gevallen fiscaal aftrekbaar is.

Een levensverzekering voor ICT’ers of techneuten voorziet in financiële steun aan de nabestaanden in het geval van overlijden van de verzekerde. Een AOV richt zich op het beschermen van het inkomen van de verzekerde, als gevolg van arbeidsongeschiktheid.

De premie van een overlijdensrisicoverzekering (ORV) is afhankelijk van een aantal factoren, namelijk:

  • De leeftijd, gezondheid en het rookgedrag van de verzekerde;
  • Het verzekerde bedrag;
  • De looptijd van de verzekering;
  • De dekkingskeuze.

Via de TAF rekentool krijg je snel en eenvoudig inzicht in de voor jouw situatie geldende scherpe premie. Deze premie blijft gelijk tijdens de gehele looptijd van de verzekering.

75.000 huishoudens komen binnen drie maanden in geldproblemen als er iets (drastisch) verandert in het inkomen. Om dat te voorkomen kun je via Polisselect Nederland zelf een ORV afsluiten. Het afsluiten van een TAF ORV levert je vier unieke voordelen op:

  • De hoogst gewaardeerde overlijdensrisicoverzekering volgens onafhankelijk vergelijkingsinstituut MoneyView
  • Altijd een aantrekkelijk aanbod door samenwerking met meerdere verzekeraars
  • Jaarlijkse mogelijkheid tot verhoging van maximaal 15% van het verzekerde bedrag
  • Enkel een (online) gezondheidsverklaring van de verzekerde vereist

Veel (zelfstandige) ICT’ers en techenuten maken gebruik van een privé auto en verrekenen gemaakte kilometers. Wanneer je in jouw privé auto goederen vervoerd of een privé auto gebruikt om naar een zakelijke afspraak te gaan, is een particuliere autoverzekering niet dekkend. Bij schade of een ongeval zal jouw verzekeraar in dat geval onderzoeken waarvoor je de auto op dat moment gebruikt.

Bedrijfsverzekeringen vallen onder de aftrekbare bedrijfskosten. Voor advies op maat verwijzen wij je graag naar de website van de Belastingdienst of jouw eigen belastingadviseur. 

Kom in contact met Polisselect Nederland.

Bij Polisselect Nederland kun jij binnen enkele minuten een bedrijfsverzekering die voldoet aan jouw wensen aanvragen. Snel, gemakkelijk én bij één van onze betrouwbare partners.
Ben jij op zoek naar een passende bedrijfsverzekering en wil je graag advies op maat? Ontstaan er tijdens het aanvragen van jouw verzekering een aantal vragen? Wij vinden het belangrijk dat onze dienstverlening voor iedereen bereikbaar en toegankelijk is. Naar wens of op aanvraag bieden wij jou graag een adviestraject op maat aan. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of heb je een vraag of opmerking? Neem gerust contact met ons op. We staan je graag te woord!

    Polisselect Nederland

    Over ons

    Contact opnemen

    Liever direct contact met een adviseur? Je kunt ons altijd bellen, mailen of ons contactformulier invullen.Onze specialisten van Advies en Kies helpen je graag verder.

    Registratie AFM
    Advies en Kies B.V. is ingeschreven bij de Autoriteit Financiële Markten onder vergunningnummer: 12046769.

    Klachten?
    Mocht u menen dat wij niet adequaat op uw klacht hebben gereageerd, dan kunt u zich wenden tot: Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD) Postbus 93257, 2509 AG Den Haag Telefoon: 070 - 333 8 999 Ons kantoor is bij het KiFiD aangesloten onder nummer: 300.017402

    Polisselect NL is een website van Advies en Kies B.V.

    Kantoor Emmeloord
    Ecu 41, 8305 BA, Tel. 0527 - 630 900

    Kantoor Zwolle ( alleen op afspraak )
    Grote Voort 5, 8041 AM, Tel. 085 - 021 24 00

    Kantoor Dronten
    Het Spaarne 37, 8253 PE, Tel. 0321 - 386 620

    KvK: 74787675